“Olyan illatot alkottam, amely az itáliai tavaszi reggelekre emlékeztet, a hegyi nárciszokra, a narancsvirágra röviddel az eső után” – mondta Johann Maria Farina, aki 310 éve, 1709. július 13-án alapította meg Kölnben parfümgyárát. A talján származású Farina merőben új eljárásokat alkalmazott a híres Eau de Cologne elkészítésénél: tiszta alkoholt desztillált, majd abba szórta bele az illatanyagokat. Így került a varázsüstbe limette, citrom, bergamot, grépfrút és narancs. Az ily módon előállított friss és könnyű illat teljesen más volt, mint a nehéz és buja esszenciák, amelyeket addig ismert a világ. A cikk a Cultura.hu oldalon folytatódik...

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: Cultura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.