A zöldségek között a sárgarépa rendelkezik talán a legnagyobb gyógyhatással. Méregteleníti a vért és a májat, erősíti a szemeket, síkosítja a beleket, tisztítja a bőrt és javítja az emésztést. A friss sárgarépalé a máj legjobb gyógyszere – ez valószínűleg magas bétakarotin- és A-vitamin-tartalmának köszönhető. A vér alacsony béta-karotin szintje fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát. A béta-karotin ezen túl véd a szabad gyökök ellen. A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át, amely fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Az A-vitamin hiány egyik legelső tünete a farkasvakság (szürkületben nem lát az egyén). A -vitamin hiány esetén már napi egy sárgarépa elegendő lehet a szürkületi vakság helyreállításához. Ellentétben a legtöbb zöldségfélével, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A nyers sárgarépát lehetőleg olajokkal, zsiradékkal együtt fogyasszuk, mivel az A-vitamin zsírban oldódó. Vigyázat! Sárgarépát mindig csak...

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Kár, hogy most éppen csúcsra emelkedett az ára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.