Félbe kellett szakítani Szegeden egy cirkuszi előadást, mert egy oroszlán megpróbált elszökni. Senkinek nem esett bántódása, de a sátrat ki kellett üríteni.

A Délmagyar cikke szerint rendkívüli esemény zavarta meg az Eötvös Cirkusz műsorát az Auchan áruház mellett péntek este. Egyik olvasójuk arról számolt be, hogy este fél 9 körül félbeszakadt az előadás, mert elszabadult az egyik oroszlán.

Bepánikolt oroszlán miatt szakítottak félbe egy cirkuszi előadást Szegeden

Elmondása szerint megfékezték, de a nézők között kitört a pánik, elkezdtek kimenekülni, biztonsági okokból kiürítették a sátrat és az előadás nem folytatódott.

Viszont az Eötvös Cirkusz illetékese szerint szó sem volt elszabadult oroszlánról és pánikról.

– A produkció végén, amikor mennek ki az állatok egy hosszú, hálós szakaszon futnak keresztül. Gyorsan szaladtak, párzási időszak van, és amikor az egyik utolérte a másikat, az bepánikolt és belegabalyodott a hálóba. Nem tudtuk folytatni a műsort, de a protokoll szerint ilyenkor amúgy is ki kell üríteni nézőteret. A rendkívül szigorú biztonsági szabályok miatt nézők nem voltak veszélyben, az oroszlánnak sem esett baja, kiszabadítottuk és megvacsorázott. Az előadásból 20 perc maradt el, a nézőket meghívtuk egy másik előadásra – tájékoztatott a cirkusz illetékese.

(Délmagyar)

(Fotó: pixabay.com)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Betilthatnák már az állatok cirkuszi produkáltatását.
Barbár dolog.
Dr plágium
Magyarország mikor tiltja be a cirkuszi állatok szereplését?
Az Európai Unió 28 országából egyébként 20-ban már betiltották. Magyarországon petíciót indítottak azért, hogy itt is megtörténjen. Felhívásukban arra hivatkoznak, hogy az állatokat veréssel, éheztetéssel és megfélemlítéssel törik meg, és tanítják be a mutatványok elvégzésre. A magyar petíció célja, hogy minél többen hangot adjanak véleményüknek, és rávegyék a törvényalkotókat, hogy foglalkozzanak az üggyel.
Dr plágium
@Dr plágium: Románia ebben is előttünk jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.