Markus Blaser, a lengyeltóti gazdálkodó büszke gyönyörű charolais szarvasmarháira. A német agrármérnök hat üszőt tartott birtokán. Hétfőn azonban egészen borzalmas látvány tárult a férfi szeme elé. Két marháját ismeretlenek lelőtték, majd az állatokat feldarabolták.

Gazdájuk telkén mészárolták le a marhákat

Markus Blaser a Nürtingeni Főiskolán végzett agrármérnökként, 14 éve él hazánkban ma­gyar feleségével és családjá­val. Növény- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak, és hogy ne kelljen annyit kaszálni, szilvás kertjükbe hat charolais fajtájú szarvasmarhát vittek. Hétfőn, amikor a gyümölcsös melletti területen dolgoztak, arra lettek figyelmesek, hogy a hat marhából már csak négy legelészik. A másik kettőnek már csak a maradványait találták meg a szilvafák között.

– Iszonyú volt a látvány – mondta a Borsnak az állatok gazdája. – A helyszínelés során kiderült, hogy egy 22-es kaliberű puskával lőtték őket agyon. A tettesek profik lehettek, ugyanis szakszerűen szedték le a csontokról az összes húst – magyarázta Blaser, aki 300 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Hosszú Balázs, a Somogy Me­gyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Borsnak elmondta: az esettel kapcsolatban feljelentés történt, és el­kezdődött a nyomozás is. Ami biztosnak látszik, hogy az állatokat célratörően végezték ki.

Az ilyen üszők kétéves korukra érik el azt az ivarérettséget, amikor már fedeztetni lehet őket. Ehhez még fél év kellett volna.

– Nem hallottunk semmit, hiszen ez a terület nem a házunk közelében van – mesélte a Borsnak a gazda. – Egy ilyen másfél éves üszőnek az értéke 350–400 ezer forint, de nem is az anyagi kár aggaszt a legjobban, hanem, hogy ezek után hogyan érezhetnénk magunkat biztonságban? Egy elkerített magánterületre hatoltak be az állatok elpusztítói.

Forrás: Bors

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Barbárok országa lettünk!!! Vissza a gyökerekhez!!! Mi lesz még itt??!!!
CsipkeRózsa
A cikk kezdetén, a Markus Blaser név elolvasása után, megnyugodtam, hogy ez nem nálunk történt. A mondat folytatásából kiderült, hogy tévedtem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.