A jó iskolatáska ergonomikus, jól illeszkedik a gerincoszlopra – mondta Moravcsik Bence ortopéd-szakorvos.

Így válasszon ideális iskolatáskát gyermekének

Kifejtette: az iskolatáska kiválasztásakor figyelni kell a pánt szélességére, a háti rész merevítettségére, párnázottságára.

Fontos, hogy a pánt állítható legyen, a vállvonal fölé és a csípőlapát alá ne kerüljön a táska. Amelyiken derékpánt is van, az még jobb – tette hozzá. Ügyelni kell arra is, hogy a táska légáteresztő, könnyűszerkezetes legyen – sorolta a szakember, aki szerint különösen a kisgyerekek számára jó alternatíva a gurulós táska.

Hátitáska esetén a 6-7 éves gyerekeknek az az ideális, ha a táska súlya telepakolva 2,5-3 kilogramm. Megjegyezte azt is, hogy a pakolási technikára is érdemes odafigyelni, a gerinchez közel kell tenni a nehezebb, távolabb a könnyebb dolgokat.

A szakember megjegyezte: a gerinc ebben a korban még porcos. Helytelen tartás, illetve táskaviselet esetén merevebbé válhat a gerinc, vagy korai porckopás is kialakulhat.

Az oldaltáskát a szakorvos nem ajánlja, mert fontos, hogy szimmetrikus legyen a terhelés, különben korán gerincferdülés alakulhat ki.

A megfelelő táska kiválasztása mellett az edzettséget is hangsúlyozta a szakember. Fontos, hogy iskolán kívül is sportoljanak a gyerekek – közölte Moravcsik Bence.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cincinntatus
A megfelelő táska kiválasztása mellett az edzettséget is hangsúlyozta a szakember. Fontos, hogy iskolán kívül is sportoljanak a gyerekek – közölte Moravcsik Bence.
A világ fejlett országaiban mindenütt költenek a sportra.

Mens sana in corpore sano latin közmondás. Jelentése „Ép testben ép a lélek”.

Iuvenalis nem azt állította, hogy kizárólag egészséges testben lakhat egészséges lélek, hanem azt, hogy ez kívánatos lenne, mert gyakran találkozott ennek ellenkezőjével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.