Látványetetésekkel, fényfestéssel, koncertekkel, madarász- és tűzzsonglőr-bemutatóval várják egyebek mellett a látogatókat az Állatkertek éjszakájára csütörtökön és pénteken a Pécsi Állatkertben – közölték a sajtó képviselőivel hétfőn az intézményben.

Éjjeli látványetetés a pécsi állatkertben

Mint azt Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója elmondta, a baranyai megyeszékhely intézménye a tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is két estén át várja változatos és izgalmas esti programokkal az érdeklődőket augusztus utolsó két napján.

Emlékeztetett arra, hogy a pécsi intézmény a Dél-Dunántúl egyetlen állatkertjeként a kezdetektől megrendezi a programot, ezúttal már nyolcadik alkalommal várják a látogatókat a baranyai megyeszékhelyen.

Mint mondta, az augusztus 30-án és 31-én zajló programsor minden eddiginél színesebbnek ígérkezik, hiszen összesen mintegy húsz különböző elemet tartalmaz. A megszokott, óránként többször megtartott látványetetéseken túl fényfestéssel, fókatréningekkel, koncertekkel, madarász bemutatóval, tűzzsonglőr-produkcióval is kedveskednek a látogatóknak.

Decsi István (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere arról szólt, hogy a Pécsi Állatkert jó példája annak, miként tudnak együttműködni az önkormányzati tulajdonú cégek a baranyai megyeszékhelyen. Mint mondta, a víz világnapja kapcsán például a pécsi vízszolgáltatóval közösen visznek végbe fejlesztéseket, idén, az Állatkertek éjszakáján pedig a pécsi közösségi közlekedésért felelős Tüke Busz Zrt.-vel működnek együtt.

Mindennek részleteiről elmondta: szeretnék, hogy az állatkert programjaira minél kevesebben érkezzenek autóval, ezért a közlekedési vállalat kedvezményeket kínál a programra érkezőknek; aki ugyanis buszjegy felmutatásával vált belépőt, annak visszaútra szóló jegyét az állatkertben ajándékba kapja.

Gelencsér Gyula, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója a részletekről elmondta: a cég megduplázza az állatkert irányába tartó 34 és 34Y elnevezésű járatokat a programok napjain délutántól este tizenegy óráig.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nem kellene az állatokat ilyen stressznek kitenni.
Gyűlölöm az állatkerteket!
Rezervátumokban kellene élniük viszonylagos szabadságban és nem az emberek játékszerének lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.