Senki nem érti, miért van zárva két éve a Telefónia Múzeum és benne a telefonközpont-matuzsálem. Két éve zárt be a budai Várban a Telefónia Múzeum, azzal az indokkal, hogy az Úri utca 49–51. szám alatti épületegyüttesbe a Belügyminisztérium költözik. Ez önmagában nem hangzik olyan nagy problémának, van olyan, hogy egy múzeum bezár és máshol nyílik meg. Csakhogy itt másról van szó. Az egyszerű kiállítási tárgyak már raktárba kerültek, a különlegesebbeket pedig – például Horthy és Kádár telefonját – a Benczúr utcai Postamúzeumban állították ki. Ám A GYŰJTEMÉNY LEGÉRTÉKESEBB, A VILÁGON EGYEDÜLÁLLÓ DARABJÁT NEM LEHET ELMOZDÍTANI.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ahol lerabolnak ott az értékek hullnak az enyészetbe

Bár Őfenesége zsigerből gyűlöli a fővárost, s talán a budai várat is, de onnan szeret lenézni az ő népére

Mottó:
Ahol faragnak ott hullik a forgács – tartja a mondás,
de nem árt tudni, hogy ha ész nélkül teszik,
akkor a forgács az értékesebb!

Mint ismert Orbán – ahogy minden uralkodó – szeret a népe felett szemlélődni, s egyébként is az elkülönülésnek is egy formája a várba költözés. S az is, hogy ártunk és qurmányunk hatalmas terveket dédelget a budai Vár teljes megszállására. Nem a megbízható NER-társal odaköltöztetése az nem ennek része az csak szimpla korrupció, legalább is egyelőre. Tervbe vették, hogy számos minisztérium is a várba költözik. Ehhez persze helyet kell ott csinálni. Igen bármi áron! Hulljék minden, még akkor is ha érték, s akkor is ha egyelőre nem is igazán akarnak költözni!
Erre nagyon jó példa az Úri utca 49-51, ahol most egy világritkaság megy tönkre: „a Rotary 7A1 telefonközpont, melynek ez a világon az utolsó működő példánya”!
Ami az épületet illeti az bizony az MTA-SZTAKI születési helye is volt. Ja hogy honnan ismerős a köznek az intézmény neve, talán kérdezzük meg a derék kisgömböc miniszterünket a drága jó Palkovics NER-társat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.