Mi, betegek egyelőre vajmi keveset teszünk azért, hogy csökkenjen az infarktus-halálozás Magyarországon. A javuló eredmények egyelőre a korszerű és rendkívül hatékony ellátásnak köszönhetőek. Csak egy példa: egy mellkasi fájdalmat, rosszullétet tapasztaló beteg ma is átlagosan négy órát vár amíg segítséget kér, pedig itt akár pár perc is életmentő lehet. A Magyar Kardiológusok Társasága az idei […]

Forrás: Napidoktor
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Van az eü.-ben olyan kifejezés, hogy "aranyóra". (Ezt sem szabad ellopni) :)
Azt jelenti, hogy ezen az időtartamon belül még közel 100%-ban vissza lehet állítani a beteg életfunkcióit. Ennek elteltével van az, hogy már csak 80, 60, 50, stb.
Az első jeleknél kell azonnal riasztani a mentőket. Ugyanez igaz a baleseteknél is, ezért állította a Fidesz üzembe, a mentőhelikopteres mentéseket. Nagyon fontos, hogy egy kórházban hová telepítik a mentőhelikopter leszállóhelyet. Mert ha onnan még negyedóra alatt lehet elérni a műtőbe, megette a fene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.