Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

Temerin lovasa nyerte a 12. Nemzeti Vágtát

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A 12. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén rendezték, ahol Nagy Arnold Baja, Kaposvár, Kecskemét és Zirc lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán.

A 2019 leggyorsabb lovasa címet elnyerő temerini versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Fantázia hátára győzelmi takarót terítettek.

A döntőben másodikként befutó Németh János, Baja lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Somogyi József, Kaposvár versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Kecskemét és Zirc lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza.

Délután megrendezték a nemzetközi futam döntőjét is, amelynek győztese az Egyesült Királyság lovasa, Liana Nicholas lett. Másodikként Csehország, harmadikként Ausztria lovasa ért a célba. Negyedik, ötödik és hatodik helyen Szerbia, Törökország és Suriname versenyzője végzett.

A nemzetközi futamon 12 ország versenyzett, a döntőbe jutottakon kívül Magyarország, Mongólia, Románia, Kína, Szlovénia és Szlovákia lovasa. A lovasok nem saját, hanem a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokról kölcsönkapott, sorsolással kiválasztott shagya-arab őshonos magyar fajtájú lovakkal indultak a versenyen.

A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokon.

A kishuszár vágtán idén Vörös Tamara, Csetény lovasa aratott győzelmet Nárcisz nevű pónilován.

A remek időjárásnak köszönhetően több ezren követték figyelemmel a vágta programjait a kétnapos rendezvény alatt. Az Andrássy úton felállított Vágta Korzóra, a részt vevő települések ételeit és italait bemutató vásárra is rengetegen voltak kíváncsiak. A döntőt és az eseménysorozat több programját a közmédia is közvetítette.

MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Még egy fideszes agymenéssel egybekötött pénzkidobás.
Egyrészt a milliókért évente szé[email protected] díszburkolat ára, a környezet felesleges koszolása, aztán tisztíttatása, az állami pénzek totálfelesleges célú pocsékolása és a lovak patájának a nem arra alkalmas felületen való túlterhelése és a Liget levegőjének szennyezése.
Persze, ne felejtsük el a dolog igazi célját. Valakik egy nagyhalom pénzt kaszálnak érte az államtól. És az egésznek ez a valódi oka.
Fantomasz
@namihami: Én sajnos nem láttam A csávó egyedül indult vagy volt alatta valami ? :-)
namihami
@Fantomasz: Nem vesztettél vele semmit.
Egy csomó állami pénzen nyargaltak jó sokan, hadd fogyjon a közös.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok