Szerencsére a zenész felébredt a tolvajok matatására és fel is kapcsolta a villanyt, amitől a betörők eliszkoltak.

Betörtek Edvin Martonékhoz a napokban, a kétmilliárd forint értékű, gyakorlásra kölcsönkapott Stradivari-hegedű pedig őrizetlenül hevert a gyakorlószobában – adta hírül a Blikk.

Őrizetlen volt a kétmilliárdos Stradivari, mikor betörtek Edvin Martonékhoz pár napja

Edvin Marton hegedűművész a Kings On Ice Show-n, a Papp László Budapest Sportarénában, 2018. április 29-én.

Fotó, címlapi kép: MTI/Kovács Tamás

A lapnak a zenész elmondta, a dolgozószoba ablaka maradt bukóra nyitva, azt feszítették fel a betörők, miközben ő a feleségével és két gyerekével aludt az erdőszéli házukban. 

Szerencsére a padló hangosan nyekergett, ez ébresztette fel a hegedűművészt.

Belegondolni sem merek, milyen tragikusan végződhetett volna az éjszaka, nagyon megijedtem, még mindig nem hagynak nyugodni a történtek. (...) Először csak füleltem, mi lehet ez a zaj, de amint ráeszméltem, ezek nem a gyerekek, kikeltem az ágyból, majd elindultam a gyakorlószobám felé. Rögtön az villant be, hogy a Stradivari ott van, a legrosszabb gondolatok cikáztak a fejemben.

Edvin Marton szerencsére felkapcsolta a villanyt, ez pedig megijeszthette a két betörőt, akik az ablakon át kiugorva menekültek ki a házból a zenész még látta a hátukat, amint az erdő felé iszkoltak.

Még éppen időben kelhettem. Szerencsére semmi nem tűnt el, a hegedű is érintetlen maradt. Nem lehetek benne biztos, de úgy gondolom, nem célirányosan törtek be. Szerintem nem tudták, ki lakik itt, és hogy a Stradivari is itt van

- mesélte a lapnak a zenész. A hegedűt csupán egy napra, gyakorlásra kapta kölcsön egy tévéfelvétel miatt, az értékes hangszert általában széfben szokták őrizni. A hegedű nem is az övé, hanem egy német cégé, ő csupán a jogot kapta meg, hogy játszhasson rajta.

Az ilyen eseményeken komoly biztonsági intézkedések vannak, volt, hogy harminc testőr vigyázta a hegedűt. Felfoghatatlan, hogy a betörés pont most, ilyen körülmények között történt. Nekem nincs biztosításom a hangszerre, de a német vállalatnak, amelynek a tulajdonát képzi, egészen biztosan van. Örülök, hogy a Stradivarinak nem kélt lába, de ami a legfontosabb, a családból senkinek nem történt baja. A többiek szerencsére végigaludták az egészet, a feleségemnek is csak reggel meséltem el a történteket

- mondta el a Blikknek Edvin Marton, akinek nem ez volt az első élménye a betörőkkel. Korábban, amikor a Szépvölgyi úton lakott, akkor egyszer a hűtője előtt talált az éjszaka közepén egy férfit, hóna alatt egy laptoppal. A betörő szaladni kezdett, Edvin Marton pedig utánarohant, elkapta, majd a lakásban már együtt várták meg a rendőröket.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fantomasz
Ha lenyúlják és nem fizet a biztosító a német tulaj bizton elhúzza a nótádat .
Eriksson
Edvin Marton egy igazi hőőőős!
Ettől függetlenül ha én lennék a hegedű tulaja, soha többé nem adnám neki kölcsön.
levarosbukta
Hah! Azért annyira nem bazsevál jól hogy ilyen értékes hegedűt rábízzanak. Amúgy meg mi a faxtól olyan drága ez a szerkentyű, csak mert sztradivári? Hah!
Aki Én
Esetleg kiposztolhatta volna, hogy mikor nem lesz otthon legközelebb...
@Eriksson: De nem te vagy. Ez nem jelenti, hogy nem húzhatják el a nótádat.
simmering73
Érdekes történet. A hegedűt széfben őrzik, de kölcsön adják és nem kérnek semmi biztonsági garanciát? Csak úgy, a gyakorló szobában hever?
ila51
@simmering73: ... na ugye ? amúgy ilyen drága jószágnak a klíma sem mindegy , hogy csak úgy egyszerűen széjjel hagyják

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.