Kínos műszaki malőrrel kezdődött a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega együttes péntek éjszakai nagykoncertje a Budapest Arénában.

Kiderült, miért némult el az Omega-koncert az Arénában

Mecky, Laci, Elefánt és Ciki, azaz Kóbor János (76) frontember, Benkő László (76)) billentyűs, Molnár György (70) gitáros és Debreceni Ferenc (71) dobos első daluk, a Babylon közben értesült arról, csak a színpadi monitorjaik szólnak, a közönség felé irányított tornyokból egyetlen hang sem jött ki. Tíz kényelmetlen perc következett, miközben sokan füttyel jelezték, valami nincs rendben.

– Hatvan év alatt ez volt a legfrappánsabb koncertindításunk – enyhítette a feszültséget Kóbor, amikor hangját már lehetett hallani, de látványos műsoruk kényszerszünettel folytatódott.

– Na, most már csak dobosunk nincs. A szinkronjellel van baj. Tehát a Cikit vezérlő kattogással – mondta Mecky.

Újabb tízperces várakozás után tudták folytatni, illetve elkezdeni a telt házas koncertet, amely végül is remekül sikerült, de a legendás zenekar tagjai elismerték, nehéz perceket éltek át.

– Pokoli érzés volt, hogy fogalmam sem volt, tudjuk-e folytatni, sőt, megnyugtatni sem tudtam a közönséget, mert nem hallatszottam. Fatális gikszer volt, de megoldottuk, mint 24 éve, amikor a Népstadion-koncertünket el akarta mosni az özönvízszerű eső – foglalta össze Mecky, és társai is csatlakoztak.

A legnehezebb helyzetben talán a banda dobosa volt.

– Arra sem volt időm, hogy dühös legyek, mert a koncert végéig alig hallottam, a többiek mit játszanak körülöttem – vázolta a problémát Ciki.

A koncert rendben véget ért, és már sejthető, mi okozta a körülbelül 25 perces leállást.

– A keverőpult adta meg magát, amikor a sávonkénti hangrögzítőt rákapcsolták. A technikusok sietve üzemelték be a tartalék keverőt, de a szinkronjeleket csak részlegesen tudták beállítani – magyarázta Trunkos András, az Omega menedzsere. – Ha ezt a vizsgálat is igazolja, kártérítési pert indítunk hitelrontás vádjával.

(Fotó: Wikipédia)

Forrás: Blikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Oposit
Hitelrontás?
Nem kéne már erőlködni. Tudni kellene abbahagyni.
Műszaki problémák mindig adódhatnak, csak gondolom bekapzsizták az olcsóbb cuccot.
Sanding
Egyszerű műszaki malőr volt! Nem kéne többet belegondolni!
Rockxy
ú ha ez nemderültvón ki, még mindig setét lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.