32 év házasság után adta be a válópert.

Vitray Tamás 87 évesen válik feleségétől
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Válik, és már külön is költözött feleségétől, a 71 éves Kállay Boritól Vitray Tamás. A veterán tévés 87 évesen hozta meg döntését, és mint a Story magazin beharangozójából kiderül, nem fél az egyedülléttől.

Vitrayék 1987-ben házasodtak össze, közös gyermekük nem született, ám a tévériporter nevelőapja volt Fonyó Barbarának, Kállay Bori előző házasságából született lányának.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem is fog egyedul maradni...:o))) Piszok jofej a maganeletben, a leszarmazottai nagyon szeretik, gondoskodoak rola...:o))) Hosszu eletet es egeszseget kivanok Neki, o a magyar televiziozas - riporterseg - sportujsagiras doyenje...:o))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nem is fog egyedul maradni...:o))) Piszok jofej a maganeletben, a leszarmazottai nagyon szeretik, gondoskodoak rola...:o))) Hosszu eletet es egeszseget kivanok Neki, o a magyar televiziozas - riporterseg - sportujsagiras doyenje...:o))
Yoda69
Hoppa! Az orokifju Vitray. Vajon mi lehet a hatterben? Csak nem egy ujabb szerelem?
reagens
Csak nem egy újabb és frissebb nő van a dologban?
Eladott Ország
Későn érő típus. Mi van még a tarsolyban/tarisznyában,Tamás?
Eriksson
Az öregecskedő feleségeket fiatalabbra kell cserélni. Mert megérdemli.
karma1
@Yoda69: @Eladott Ország:Ne idetlenkedjetek! Sulyos balesete volt, 17 lepcson zuhant le. Mas ember ebbe belehal, de O maximalisan betartva az orvosi utasitasokat, szivosan dolgozott a sajat rehabjan. A muveszno meg nem ert ra gondozni ot. Akkor hagyta ott ot, amikor a legjobban szuksege lett volna ra. De Tamas allati buszke ember, es nem kerte a feleseget, hogy segitse ot a betegsegeben - ha meg o nem erezte azt, hogy 32 ev utan a ferjeert ennyit megtegyen, akkor jobb is, ha elhuz otthonrol. Egyebkent mar tavaly szetvaltak, nem sokkal a baleset utan, de Tamas nem akart rola beszelni, csak a szuk csaladi kor tudott rola. @Eriksson: Ez meg kifejezetten gusztustalan megjegyzes egy emberrol, akit nem is ismersz, csak a korat tudod. Te vagy a Benke bacsi? Pont olyan mocskos a fantaziad!. Egyebkent nemsokara rokonok leszunk: az unokahugom a legifjabb Vitray Tamas menyasszonya. A csaladi eleteben az oreg Tamas rendkivul jo fej, nagyon megerto mindenkivel, kifejezetten kellemes a tarsasaga. Sajnos, az ujsagok a szenzaciohajhaszasa miatt nem az igazsagot irjak le, hanem a sajat mocskos feltetelezeseiket tenykent hozzaado firkaszok cikkeit.
Yoda69
@karma1: Nem tudtam. Igy mindjart mas a kep.
Gratula az unokahugodnak.
Eriksson
@karma1: Bocsi karma édes. Én csak egy klasszikust idéztem, aki szintén nem tudhatta, hogy kiket és hányakat sért a megjegyzésével.
karma1
@Yoda69: @Eriksson: Nincs semmi baj, de ijeszto ezt latni, hogy normalis emberek, mint Ti, mit lathatnak egy ravaszul; ta'lalt cikk mogott!
Mindig mindenki azt szokta mondani, hogy Vitray bekepzelt, nagykepu, mindamellett az alacsonysaga miatt lehet neki egy kis kisebbsegi erzese. Es ha beszelsz vele, megismered, akkor meg lejon egy tok normalis ember kepe, aki rengeteget kuzdott az eleteben, de megbecsuli azt, amije van, es nagyon tudja ertekelni mas kuzdeset.
Keszult egy csaladi foto, - az unokahugomat kulon nagyon szereti, mert allati jo termeszetu gyermek, es nagyon dekorativ is, igy a foto ugy keszult, hogy Vitray papa egyik oldalan a szinten Tamas nevu unokaja, a masik oldalon meg az en unokahugom all, es mindkettojuket atkarolta, hogy raferjenek a kepre. Hat a kis Tamas is magas srac, az unokahugom szinten magas, karcsu lany, es szep lassan osszehuzta magat, hogy a fejuk egyszinten legyen a papaval, mire az oreg azt mondta neki, hogy "Dragam, nem kell osszehuznod magad, a magassag az csak egy kulsoseg, nem igazan szamit " , ugyhogy nagyon klassz kep keszult a csaladrol...:) Tehat kisebbsegi komplexusa sincs, szerencsere...:o)))
Minden OK , fijjug,...:)
karma1
@Yoda69: Inkabb Tominak. Kikapta elete legjobb fogasat. Egyetemet es mesterkurzust vegzett, angol-spanyol nyelvteruleten lesz nemzetkozi jogasz a gyermek, lelegzetelallitoan szep, es eszmeletlen jo termeszete van! ...:o))))
Eriksson
@karma1: Biztos észrevetted, hogy egyetlen rossz szót sem szóltam személy szerint Vitrayra. Sem természetére, sem munkásságára, sem kinézetére. Kizárólag egy mára már szállóigévé vált mondatot engedtem meg magamnak.

Jó dolog, hogy olyan jól alakulnak a fiatalok személyes dolgai, kívánok nekik sok szerencsét a jövőhöz.
(Ne 87 évesen jusson eszükbe válni) :)))
karma1
@Eriksson: Nem okollak egyaltalan azert, mert legeloszor mindenkinek hasonlo dolgok jutnak az eszebe - talan nekem is ez jutna, bar azert erosen ketelkednek benne, hogy 87 evesen kujonkodni tamadt volna kedve...:o))))
A jokivansagokat koszonom, nagyon nehez idoszakon van keresztul az unokahugom, alig egy eve veszitette el az edesapjat (a batyamat), es a legnehezebb vizsgaidoszakot a korhaz es az iskola kozott ingazva tette meg 3 honapon keresztul. A legfiatalabb Vitray pedig husegesen segitette mindenben, az O segitsege, es az idos Vitray lelki tamogatasa nelkul nem tudta volna olyan jol abszolvalni a vizsgait, mint ahogy tette. Akkor meg a legkozelebbi csaladtagok sem tudtak az O nehez elhatarozasat. Igaz, a kishugom nem felejtette el meg igy sem a Vitray papat, akit szinten apolni kellett az oriasi balesete utan, rendszeresen latogatta Ot is, meg a sajat rakos nagymamajat is. Szegeny fiatalok olyan kemeny dolgokkal kell, hogy szembenezzenek, amit meg teljesen felnottkent is nehezen tud kezelni az ember...:o((( Kivanom, hogy Te sose kerulj nehez helyzetbe - az egyedul csak arra jo, hogy kideruljon, ki is az az ember, aki IGAZAN kiall melletted! Sajnos, ilyenkor derul ki, hogy milyen keves is az ember korul a jobarat, tars, rokon...:( Latod, Bori sem vallalt be egy hosszu apolast, pedig ez az allapot atmeneti volt, csak honapokrol lett volna szo, mert latszott, hogy Vitray eros fizikuma mindent legyoz. Szomoru ezt megtudni 32 ev utan...:o(((( )
Eriksson
@karma1: Nem lájkollak, mert amiről írsz, többnyire szomorú dolgok.
Az igaz hogy mindenkinek meg van a maga sorsa, keresztje, s ha fiatalon éri, talán még hasznos útravaló is lehet a további életében. Sokkal együttérzőbb, megértőbb, segítőkészebb lesz mások gondjával, bajával. Régi tapasztalat, hogy minél inkább kényeztetve van egy gyerek, annál érzéketlenebb felnőtt lesz belőle.
Szerencsések a családjaitok, hogy ilyen remek gyerekeik vannak.

Úgy hiszem, hogy a Vitray házaspár gondja nem ezzel az ápolás dologgal kezdődött, van annak mélyebb oka is. Egy 'boldog' házasságban fel sem merül egy válás egy betegség okán. De ezt csak én gondolom.

Amikor a sógornőm 62 évesen súlyos beteg lett, a férje nem vállalta fel. Először az ápolási osztályra került, majd miután kissé jobban lett helyet szereztek neki egy idősek otthonában. A családja rendszeresen látogatta, neki más dolga nem volt, csak gyógyulni. Először csak hétvégeken mehetett haza, majd egyre gyakrabban, majd két év után véglegesen. Most jól van, a mozgásában ugyan korlátozott, de a déli ebéd mindig meg van és eszükbe se jutott elválni.
Az én sorsom is megér egy misét, bár én támogatva voltam akkor is amikor segítségre szorultam hosszú hónapokon keresztül. Talán még jobban összekovácsolta a ma már több mint 45 éves házasságunkat.
karma1
@Eriksson: En lajkoltalak, mert a sztori vege szep, es igen, kellett, hogy valami kis egyet nem ertes legyen koztuk, de tudod, minden hazasparnak megvan az az intim szferaja, ami a haloszoba ajto bezarodasaval a haloszobajukon belul marad, es nem is szivarog ki soha, legalabbis intelligens ember nem kezeli a parjat a valas utan lekezeloen, bantoan, hiszen 32 evvel ezelott o is benne volt 50 %-osan orommel ebben a kapcsolatban, es azota is 32 even belul.
Sajnalom, hogy Neked barmiben is szenvedned kellett, meg ha atmenetileg is, de akkor is. Ezek a periodusok megerositik ket ember kapcsolatat, de csinalhatnak hajszalrepedeseket is - ket ember sohasem szereti egymast ugyanazon a hofokon, az egyik valoszinuleg egy kicsit jobban szereti a masikat, mint ot a tarsaa - ezert aztan a valast is az a fel szenvedi meg jobban, aki tobbet adott magabol a kapcsolatba. Orulj a hazassagodnak, a 45 egyutt toltott evnek , manapsag egyre ritkabb az ilyen kapcsolat! En is tudnek jo sokat meselni, a vege persze heppiend lett, ...:o))))
Eriksson
@karma1: Hát igen! Úgy is lehet nézni a dolgokat, ahogy azt mondod. Bár én nem a szeretet hőfokára gondoltam, hanem a kölcsönös megértésből, az egymás iránt érzett felelősségről, aminek azért érződnie kellene ennyi év után.

Arról, hogy a sógorom nem vállalta fel a felesége ápolását, egy kívülálló hihetné azt, hogy érzéketlen fajankó, holott em az
csak nem érezte magát képesnek rá. Se lelkileg, se fizikailag. Aki ismerte belátta ezt. És ők nem váltak.

Az én, illetve a mi hosszú házasságunknak több előnye is van, de a legfőbb az, hogy a ma már negyven fölötti gyerekeink a mai napig büszkék arra, hogy ők nem elvált szülők gyermekei. Szerencséjükre a párjaik sem. Nagy dolog ez a mai türelmetlen időkben.
karma1
@Eriksson: Latod, ez is egy hepiendes sztori...:o)))) Oszinten kivanok minden jot Neked is es a csaladodnak is!
A sogorod pedig sokkal jobbat tett azzal, hogy felmerte a lehetosegeit, erejet, mert ha esetleg otthon vallalja az apolast, az nem lett volna szakszeru, es fizikailag az egyedul valo ellatas tonkre teszi az apolot is, nekem elhiheted! A baratnomnek, akit szoktam emlegetni, egy honapja hunyt el a mamaja, de be kellett vinnie egy hospiceba, mert egyszer rosszul (hirtelen) kellett megemelnie a mamit, es kijott a 30 eve "dedelgetett " gerincserve. Egyszeruen nem volt mas valasztasa, csak a hospice, ahol orvosok, noverek kezeltek, 24 oraban. A baratnom igy is rament, mert egy honapja o is az agyat nyomja, injekciora jar, es valoszinu, hogy mutet lesz a vege. Csakhogy neki nincsen senkije sem, mert a parja meghalt 6 eve rakban, gyereke nincs, semmilyen hozzatartozoja sincs, aki gondjat viselhetne, 66 vesen belerokkant a 15 eve egyedul vallalt betegapolasba. Szoval egyaltalan nem elitelendo a sogorod, - sot! Nekik is minden jot kivanok - a dolgok altalaban mindig a helyukre kerulnek...:o))))
Eriksson
@karma1: Bizony, az önfeláldozásnak is határt kellene szabni.
Borzasztó dolog lehet úgy élni öregen, betegen, hogy az embernek nincs se gyereke, se hozzátartozója. Nem kívánom az ellenségemnek se.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Sajnos semmi garancia nincs arra, hogy kinél mikor telik be a pohár. Erre nincs egyetemes recept. Papírral vagy anélkül egyre megy. Ha két ember össze illik, együtt maradnak. Ha nem, nem.
Eriksson
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Kölcsönös elhatározás kérdése az egész. Kitartás jóban, rosszban.
advocat
Vitray jobb, ha hallgat. Azt még kisírta, hogy az asszony megkapja a "Bori" utónevet. Azért ehhez kellett összeköttetés! Olyan rohadtul magyaros!!! Mert állítólag az Akadémia megfelelő bizottsága ezt nem támogatta. De lehet téves információm.
karma1
@advocat: Maradjunk annyiban, hogy "te'ves". Kallay Bori mindig is Kallay Bori volt, mit adott volna ehhez Vitray?
Eriksson
@advocat: A Bori a Borbála név becézése. Mihez kellett volna Vitray közreműködése?
karma1
@Eriksson: Valoban, rengetegen dolgoznak a muveszvilagban a becenevukon, es ehhez sosem kellett kulon engedely: az emberek becene'ven ismertek meg oket, attol meg a szemelyijukben siman a valodi, nem a becenevuk all...:o)))))
Szerintem is hulyeseg ehhez engedelyt kerni,...:o)))
Eriksson
@karma1: Szerintem se kellett engedély, mert nem névváltoztatásról volt szó. @advocat: értesülése nem megalapozott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.