December 22-én holtan találtak egy budapesti hostelben egy baskírföldi zongoraművészt, a 27 éves Elina Valijevát, írja az RT.com.

A rendőrség elmondta: nyomoznak-e a halott orosz zongorista ügyében?

Az Index kérdésére a budapesti orosz nagykövetség munkatársa megerősítette a művész halálát, aki feltehetően valamiféle gázmérgezésnek esett áldozatul. Valijeva kisérőjét, egy orosz állampolgárt, aki vele volt az újlipótvárosi hostelben, szintén mérgezéses tünetekkel ápolják a Péterfy Kórházban, az ő állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A BRFK tájékoztatása szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a halálesetet, amelyet "az elsődleges adatok szerint egy fürdőszobában elhelyezett gázkészülék hibás működése okozott", a rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja, az idegenkezűség gyanúját kizárták.

A zongoraművész számos nemzetközi díj nyertese volt, és az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott.

Az orosz nagykövetség elmondta, hogy jelenleg a magyar hatóságokkal kapcsolatban vannak, és próbálják kideríteni, hogy mi lehetett pontosan a tragédia oka, majd intézkedni fognak az elhunyt zongorista hazaszállításáról.

Forrás: index.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hiába no nektek orosz, egy követ fújtok az origosokkal, ők az illetékesek, ahogy a ki a magyar ügyekben is! =))
levarosbukta
Elég gyengén muzsikálhatott ha nem futotta egy normális szállodára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.