Egy hivatali baki történt. Bajba került az ex műsorvezető, így nem utazhat vissza Görögországba szerelmével. A bejegyzett élettársi kapcsolat ugyanis, amelyet Izraelben kötöttek, érvénytelen Európában, így izraeli párja honosított élettársi viszony híján csupán három hónapot maradhat. Ez pedig már lejárt. Emiatt a bürokrácia útvesztőibe került a pár.

Athénba utazna férjével Kristóf, de párjának, Niminek nincs érvényes vízuma. Kiderült ugyanis, hogy az újságíró korábbi házassága, amit Izraelben kötött, valamilyen értelemben még érvényes. Ráadásul élettársi kapcsolatát sem akarják Európában honosítani. A blogger egy hosszú bejegyzésben írja le pontosan, mi történt vele és szerelmével. 

Azt írta:

A bürokrácia útvesztőin nehezebb átjutni, mint a tű fokán...ezt tanultuk meg (újra) az elmúlt hét során, mikor is kiderült számunkra: a bejegyzett élettársi kapcsolat, amelyet Izraelben kötöttünk érvénytelen Európában, a honosításhoz pedig dokumentumok és igazolások tucatjait kell beszereznünk, és míg mindez rengeteg pénzbe és időbe kerül, nekünk e hét közepére már repjegyünk van Athénba, majd onnan indul a hajónk Methanara: vár ránk négy macsekunk, és az otthonunk, Agios Georgios falu... ám most úgy fest, a cicáinknak és nekünk is várnunk kell a nagy napra...

Hozzátette:

Ám az európai törvények értelmében a párkapcsolati vízumunk semmit sem jelent – hiába a sok közös fotó, a barátok írásos vallomásai, és szerződés, mely mutatja, hogy valóban egy pár vagyunk lassan négy éve – és azt persze egyetlen hivatalban sem kérdezik, szeretjük – e egymást... ami az egyetlen lényeges szempont (volna). Ami azonban a legzavarosabb, és ami ma derült ki számunkra Haifa bíróságán: a korábbi házasságom bizonyos értelemben még most is érvényes, hiába jelentettem be, hogy vége – sokéves papírok kerülnek elő melyek érvénytelenítése újabb hitelesítésekkel, fordításokkal jár, mi pedig igyekszünk egyszerre kemények és érzékenyek maradni, és... bízni.

"Ha Nimi nem léphet be szerdán Európába – mert honosított élettársi viszony híján csupán három hónapot maradhat, mely már leketyegett, természetesen én sem lépek be, ez esetben visszatérünk Izraelbe, hogy még tovább bogozzuk a bürokrácia szálait, vagy Törökországban várjuk ki, mi lesz velünk" – írja Kristóf.

Forrás: Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ronin2
Krisztusom!
Van széles e hazában,akit érdekel ez a csóri "homárvergődés"?
Propikám,egyre lejjebb süllyedsz!
simmering73
@rewax: Ott vannak a képen. Válassz te retek.
Lepényleső
Ez fogyatékosság,vagy netán betegség? Ezzel dicsekedni az,- semmi kétség?
volvós
Legközelebb az AIDS-es halálhíretekkel fertőzzétek a " rajongóitokat "...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.