Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész és családja tiszteletbeli állampolgárságot kapott a görög kormánytól, amiért segítséget nyújtottak az Athén közelében 2018-ban pusztító erdőtűz áldozatainak.

Állampolgárrá fogadták a görögök a hollywoodi sztárt

Prokopisz Pavlopulosz görög köztársasági elnök december végén rendelkezett a 63 éves színész tiszteletbeli görög állampolgárrá fogadásáról.

A görög kormány egyik hivatalos lapjában kedden megjelent és Takisz Theodorikakosz belügyminiszter által is aláírt határozatból azonban kiderült, hogy nem csupán Hanks, hanem felesége, a görög és bolgár felmenőkkel rendelkező Rita Wilson színész-producer, valamint két fiuk, Chester és Truman is tiszteletbeli állampolgárságot kapott Görögországtól.

A 2018 júliusában pusztító erdőtűz több mint száz ember halálát okozta a tengerparton fekvő Mátiban és az Athéntól keletre fekvő többi üdülővárosban.

Az indoklás szerint a jótékonysági megmozdulások támogatására tett erőfeszítései révén a Hanks család "rendkívüli szolgálatot tett Görögországnak".

Hanks, aki családjával a görögországi Antipárosz szigetén lévő házukban töltötte az elmúlt nyarakat, egy Instagram-bejegyzésben adott hangot örömének a megtiszteltetés miatt.

Forrás. MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.