Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban – közölte szombat este a Buckingham-palota.

Harryt – a 94. életévében járó II. Erzsébet királynő unokáját, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fiát – és feleségét eddig az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) megszólítás illette meg. Erre a címre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegnő Harry feleségeként tarthatott igényt.

Durva: lemondott királyi titulusáról Harry herceg és Meghan hercegnő

A házaspár tíz napja jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik.

Az udvar szombati bejelentése szerint Harry és Meghan ennek megfelelően a továbbiakban nem részesül a királyi feladatok ellátásáért járó közpénzellátmányban.

(MTI)

(Fotó: sussexroyal/Instagram)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cirip
Nem hercegnő, hanem hercegné. Ez a csaj nem hercegnő, csak egy egyszerű civil .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cirip
Nem hercegnő, hanem hercegné. Ez a csaj nem hercegnő, csak egy egyszerű civil .
RonaGyuri
@cirip: ja és nem királyi titulus, s a többi buta tájékozatlan firkászi marhaság! =))
justhpeter
Tiszta vizet öntöttek a pohárba. Jól tették.
Ronin2
Szerintem a "nagyi" pénze hiányozni fog a megszokott életvitelhez.:D
verőce21
Az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) megszólítás illette meg Őket.
Erre a címre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegné Harry feleségeként tarthatott igényt. - a lázadó Harry ezt később megbánja majd.
fahrenheit451
Ebből filmet kell csinálni !!!
Kötelező !!!
Még a végén megkedvelem őket...
namihami
Amennyiben csak a címekről mondtak le és nem a családi támogatásról, úgy túl nagy veszteség nem éri őket. Mivel az öröklési sorrendben a sokadik helyet töltik be, a királyi/királynői pozíció betöltésére csak egy általános kihalás esetén lenne esélyük.
verőce21
Kanada viszont nem kér a hercegi párból!

"Hiszen ez az ország egy egyedülálló monarchia, ami nélkülözhetetlen alkotmányos rendszere révén egyszerűen nem engedheti meg, hogy egy herceg a lakosa legyen - aki nem mellesleg a hatodik helyen áll az örökösödési rendben. Ez tabukat döntöget."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.