Dúró Dóra egy hosszú posztban mondott véleményt a Norbi-botrányról. Ebben azt írja: "Bármilyen dimenzióban belerúgni egyébként is depresszióval küzdő édesanyákba, akiknek a testi önképük megváltozik, aljas és tűrhetetlen." Később arról is ír: "Feltehetném azt a kérdést is, hogy ki az az egymillió ember, aki lájkolja Palvin Barbinak azt a képét, amin egy másik modellnő fenekét simogatja? Ők vajon lájkolnak anyukás képeket is? Kötve hiszem. Ott elmarad az elismerés, mélyítve az önbizalom hiányát."

Ahogy azt korábban megírtuk, sokaknak nem jött be az, amit Schobert Norbert üzent. Schobert ugyanis egy Facebook-élő videóban azt fejtegette, hogy a házasságokat a nők cseszik el, mert nem figyelnek oda magukra, miután a terhesség alatt meghíznak. Videója után több híresség is nekiment Norbinak.

Tóth Gabi férje üzenete után megmutatta szülés utáni testét, később testvére, Tóth Vera is üzent a fitneszgurunak. Palya Bea pedig egy dalban mondta el véleményét. Egyedül Dér Heni állt ki határozottan az edző mellett.

Most Dúró Dóra is megszólalt az ügyben.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese szerint 

Bármilyen dimenzióban belerúgni egyébként is depresszióval küzdő édesanyákba, akiknek a testi önképük megváltozik, aljas és tűrhetetlen.

Hozzátette:

Négyszer éltem át és meg azokat a hónapokat, amikor az embernek saját hibáján kívül megváltozik a teste, és az életének legfontosabb szükségleteit a gyermeke egészségének rendeli alá. A szüléssel és szoptatással megváltozik az evés, ivás, alvás, mozgás és a szexualitás is.

Ugyanakkor akik most felháborodtak Norbi kijelentésén, gyakran az ő szavait igazolják vissza – írja Dúró.

Nagyon sok férfi van ugyanis, akik a nőt elsődlegesen a szexualitás dimenziójában értelmezik. Ez persze nem a nők hibája, pláne nem az anyáké. Sőt ilyen körülmények között még nagyobb elismerés illeti azokat, akik gyermeket vállalnak. Saját tapasztalatom is ugyanakkor az, hogy kb. minden tízezredik "nagyon csinos vagy, Dóri" mondatra jut egy "csodállak azért, mert négy gyermeket nevelsz". De feltehetném azt a kérdést is, hogy ki az az egymillió ember, aki lájkolja Palvin Barbinak azt a képét, amin egy másik modellnő fenekét simogatja? Ők vajon lájkolnak anyukás képeket is? Kötve hiszem. Ott elmarad az elismerés, mélyítve az önbizalom hiányát.

A házasság ugyanakkor más dolog. A családtagjait feltétel nélkül szereti az ember, akármilyenek is. De a törődő szeretet próbál változtatni: pl. a gyerekeinket akár az ellenkezésükkel szemben is elvisszük mozogni. Szeretjük őket úgy, ahogy vannak, mégsem hagyjuk elhízni őket. A mindennapos testnevelést is ezért támogatjuk, mert nem mindegy, hogy egészségesek-e. A férfiaknak és a politikának is mindent meg kellene tennie azért, hogy az anyák önbecsülése visszatérjen a szülés után akár azzal, hogy van lehetőségük én-időre, mozgásra. Hogy ne mackónadrágos anyukának, hanem vonzó nőnek is érezzék magukat. Mert egy anya nőként is lehet ugyanolyan vonzó, szexi, mint egy gyermektelen nő. De ehhez a férfiak támogatása is kell, pl. az apák gyermeknevelésben betöltött szerepének növelésével. Szerencsés vagyok, mert az én férjem pl. már több mint ötezerszer pelenkázta gyermekeinket; a hasonlók miatt jut időm és erőm nekem minden este a mozgásra. De mikor lesz ez általános a társadalomban? Ahhoz, hogy egy nő többet foglalkozhasson saját alkatával, több segítséget is kell nyújtani neki.

"Persze jó lenne felrázni a társadalmat, mert Európa legkövérebb nemzete vagyunk, de ha belerúgunk az egyébként is megsebzett anyákba, nem leszünk előrébb. Az Eurostat felmérése szerint a lakosság 53%-a saját bevallása szerint sosem mozog. A miértre az a válasz, hogy nincs rá idejük, miközben átlagosan naponta több mint négy órát ülünk a tv előtt... Szóval teendő lenne, de az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el sajnos."

Inkább osszunk meg és lájkoljunk több kismamás, családos képet, elismerve, hogy a gyermek áldás!

- zárta posztját Dúró Dóra.

Forrás: Blikk

Címlapkép: YouTube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
Kedves Dóra! osztom minden szavát mert a család az nem egyszemélyes hivatal. mi 3-at neveltünk mikor eljőtt a szülés ideje nem anyámhoz mentem ebédelni, hanem főztem mostam vasaltam akkor még nem voltak ilyesféle csomagos pelenkák. kifestettem a lakást pedig nem vagyok szakember. Munka megosztása nélkül a másik fél csak rabszolga lehet reggel 5- este 23 óráig sőt szoptatni néha éjszaka is kénytelen
aki meg elszállt ebből az a másikra ne vessen követ Aztán még elvárást is támasztani. Ajállanám neki a guminőt azt bármikor félredobhatja és vissza sem szól
Csizmás Kond
Ez a norbigyerek csak reklámot akart...és lám a sok föltétlrenbelekotyogniakaróknak szép visszhangot kapott...
szép új világ
Akkor most megalakítja a Mi Anyánk Mozgalmat vagy sem?
Nyírfa
Az első hat hetet túl kell élni, ha a párunk , aki közben dolgozni is jár, valamennyire részt tud vállalni a kicsi ellátásában, az óriási segítség, de arra nekünk is figyelnünk kell, hogy az ő napja is csak 24 órából áll.
Általában két hónap után beáll az egyensúly, a gyerek kezdi átaludni az éjszakákat, lehet összebújni, aludni, megtervezni a napokat. Én a szülés utáni depressziót nem ismerem, a fáradtságot, persze, igen, de az elmúlik, és a gyerek olyan pluszt ad az életünkhöz, amit kár lenne kihagyni! :)
Ti is átéltétek, milyen az, amikor apa terepasztalt épít, a kicsi pedig a hempergő rácsába kapaszkodva bámulja a csodát, a zakatoló mozdonyt, a fényeket, az apró házakat? :))
Hacsak nem lép fel valamilyen betegség, a túlsúly magától is leolvad, szinte észrevétlenül. Ha boldogok vagyunk, és nincs miért a vigasztaló nasik és pluszvacsorák menedékébe bújni, akkor fél-, egy év alatt visszanyerjük az eredeti alakunkat, mindenki a saját alkatának megfelelőt.
Szeressünk élni! És akkor a felmerülő problémákat, amik adódnak az úton, meg tudjuk oldani!
barnfisi
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.