Nemcsak a határon belül, de a magyar nyelven játszó erdélyi színházak támogatásánál is politikai alapon válogat az Orbán-kormány a teátrumok között. Az Orbán-kormány közel egymilliárd forint támogatást osztott szét a határon túli – döntően erdélyi –, magyar nyelven játszó teátrumok között. (Szintén milliárdokat kaptak a határon túli labdarúgóklubok.) Bár ezt magyarországi társaik is elmondhatják magukról, a magyar nyelven játszó erdélyi színházaknak tényleg úgy kell a támogatás, mint egy falat kenyér. Anyagilag ugyanis teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, a 2017 végén a színészek központilag megállapított bérének kifizetése után a magyar színházi műhelyeknek szinte semmire nem maradt pénzük.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
persze annak - mint itthon, ott is - aki nyal! =))
nevemnick
Gondnak nem gond, csak ne a magyarországi kultúra rovására menjen.
Habár, ha belegondolok nagyon sok művész, intézmény nem narancsos felfogású, így majdnem vakvágányra kerültek. (csak úgy eszembe jutott, a Tállai által adományozott Orbán kép...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.