Azt nyilatkozta Seress Zoltán, hogy itt az ideje visszavenni a tempóból, kényszerpihenőre vonul.

Elképesztően fontos döntést hozott a Jászai Mari-díjas színész

Több tucatnyi színházi szerepben, megannyi filmben és sorozatban láthatták már a nézők Seress Zoltánt, aki korábban a Bárka Színház igazgatója is volt. A színész mindennapjai állandó hajtásban teltek, nemrég azonban úgy érezte, ideje visszavenni a tempóból.

„Tudatosan vettem vissza az utóbbi időben. Tudom, hogy nem hangzik jól, sőt, egyeseknek kicsit kerekre nyílik majd a szemük az ok kapcsán. Ez nem panasz, ezek tények: ebben a mesterségben – amit az ember a színházban vállal – nagyon sok befektetés van. Először is van benne kötelezettség, küldetés, aztán megint kötelezettség, elhivatottság – lehet közhelyeket sorolni, de nagyon sok a befektetés és kevés a megtérülés. Az ár-arány érték a színházban nagyon ellentmondásosan alakul. Van, amikor az ember úgy érzi, hogy ezt a befektetést nem szórni kéne, hanem okosabban használni. Ügyesebben befektetni vagy csak bizonyos dolgokba. Garancia semmire sincs, de ez a célzott befektetés azt feltételezi, hogy ezt egyes egyedül én szerettem volna, így határoztam, ehhez megtaláltam a partnert, aki erre rábólintott – legyen az színész, rendező, bárki – én választottam ezt. Ez a fajta szelekció most kellett, hogy elkövetkezzen az életemben. Nem biztos, hogy jól tettem, de jól esett”

– mondta kendőzetlen őszinteséggel Seress Zoltán a 95.8 Sláger FM-en, ahol jövőbeli terveiről is mesélt.

„Márciusban kerül bemutatásra a Trianon dokumentum-dráma, amelyet már próbálunk. Emellett Svetislav Basara, A merénylet angyala című könyvével szeretnék foglalkozni. Basara egy nyers, szókimondó ember, remek író. Művéből egy színdarab, egy monodráma kerekedhetne ki. Nagy munka áll még előttem, meglátjuk össze tudom-e rakni” – mondta a vasárnap 20:00-tól hallható Sláger Téma műsorvezetőjének, Kalmár Tibornak Seress Zoltán.

Forrás: Blikk

Kép: Végh Tibor/Wikimedia Commons

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.