Bár itthon még nincsen koronavírussal diagnosztizált beteg, a boltokban az emberek úgy veszik a tartós élelmiszert, mintha mindjárt itt lenne a világvége.

Erdélyi Mónika saját bőrén tapasztalta ezt meg, amikor is elment egy szupermarketbe bevásárolni.

Szinte verekednie kellett egy üveg uborkáért

- számolt be rémisztő élményéről Instagram-oldalán.

Ijesztő volt látni az emberek reakcióját, ahogy egymást taposták. Volt olyan pult, ahonnét odébb lökött egy nő, mert ő oda akart férni az uborkánál – ez az ecetes uborkáknál volt, azt is vettem. De tényleg odébb lökött, hogy neki is jusson az uborkából

A műsorvezető beszélt arról is, mennyire sokkolta őt az áruházban tapasztalt őrület.

A hisztéria kitört, mindenki vásárolja az élelmiszereket, de úgy veszik, mintha háborúra készülnénk. Én némi zöldséget akartam venni, meg egy kis húst, de csak annyit, amennyi normálisan kell. Tele volt az áruház, teljesen tele volt, a konzerves pult teljesen lefosztva, a tartós élelmiszer teljesen. Az emberek kosara, az a tologatós izé csurig tele: tejes kartonok, lisztből volt, aki megvett egy egész lefóliázott részt. Ennyire komoly a helyzet? Ennyire paráztatnak minket, vagy hogy van ez?

Hozzátette:

Bevallom, pár doboz konzervet azért én is behajítottam, már ami maradt. Gondoltam, rajtam ne múljon, nehogy már itt éhen haljunk. A vége az lett, hogy én is egy telekosárral jöttem ki. Nem gondoltam volna, hogy ennyire hatnak rám ezek a dolgok, de ti nem láttátok azokat az embereket, hogy mennyire pánikba volt mindenki. Egy normális családanyának vagy családapának erre gondolnia kell, hogy a család nehogy éhezzen. Végülis elfogy a kaja előbb-utóbb, ha nem most a vírus miatt, akkor elfogy később, nincs ezzel probléma.

Korábban a 24.hu írt arról, hogy több hazai szupermarketben is üresen maradtak a polcok a tartós élelmiszereket felsorakoztató részlegeken a koronavírus okozta pánik miatt. A legjobban a liszt, a rizs, a száraztészta, a keksz, a csipsz és a konzerv fogy – csupa olyasmi, amelyekkel egy esetleges – akár hosszú ideig tartó – karantén esetén is biztosítani lehet egy család étkezését – tette hozzá a lap.

Forrás: Blikk, 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.