Elmondta, hogy milyen tünetei vannak a betegségének.

"Eltűntek a szagok és ízek" – a TV2 időjósa őszintén vallott arról, hogy milyen koronavírusosnak lenni

Pozitív lett Barta Sylviának, a TV2 időjósának a koronavírustesztje. Rengeteg pozitív, szeretettel teli üzenetet kapott, ezért úgy döntött, hogy közösségi oldalán hírt ad az állapotáról. Leírta, hogy még nagyon gyenge, küzd a betegséggel. Mindent elmondott a tüneteiről is: „eltűntek a szagok és ízek, semmit sem éreztem” – írta.

Barta Sylvia az Instagram-oldalán azzal kezdte, hogy autoimmun betegként évek óta nagyobb elővigyázatossággal éli az életét, mégis elérte a koronavírus.

„Eddig nem volt még erőm hírt adni magamról, mert küzdök a betegséggel. Most azonban annyi szeretettel teli, aggódó üzenetet kapok, hogy már nem vagyok képes egyenként válaszolni, ezért itt szeretném megköszönni a sok figyelmességet és segítséget amit felajánlottatok!”

– írta az időjós.

A tüneteiről is hosszan írt, hogyan kezdődött a betegség, mit érzett:

Több, mint két hete egy este köhécselés és szokatlan krákogás mellett éreztem, hogy valami bujkál bennem. Még aznap éjjel belázasodtam és iszonyatos izom és ízületi fájdalmak gyötörtek ami miatt aludni sem tudtam. Másnap reggel – szabálykövető emberként azonnal jeleztem a munkahelyem felé, hogy bár én vagyok beosztva, nem tudok dolgozni! Rögtön a következő dolgom az volt, hogy jelezzem állapotomat a háziorvosomnak, akinek a tanácsára az első pillanattól kezdve önkéntes karanténba vonultam.

Lázzal, gyengeséggel, fájdalmakkal és állandó hidegrázással feküdtem napokig! Ezek után azt vettem észre magamon, hogy eltűntek a szagok és ízek, semmit sem érzek! Mivel az állapotom hullámzó volt visszatérő lázzal, ezért kérték orvosaim a koronavírusteszt elvégzését. A mintavételt az Országos Mentőszolgálat végezte. Közben egyre jobban köhögtem, égett a mellkasom és újra belázasodtam! Néhány nap elteltével megérkezett a hír, hogy a koronavírusteszt eredménye pozitív!”

– írta Barta Sylvia.

Leírta, hogy nagyon nehéz volt a két kislányának elmondani, hogy egy bizonytalan kimenetű, ismeretlen betegséggel küzd az anyukájuk. Hálás az orvosainak, és felszólított mindenkit, hogy kövessék a hatóságok utasításait, maradjunk otthon!

View this post on Instagram

Sajnos a hír igaz! Bár autoimmun betegként évek óta nagyobb elővigyázatossággal élem az életem, mégis elért a Koronavírus! Eddig nem volt még erőm hírt adni magamról, mert küzdök a betegséggel. Most azonban annyi szeretettel teli, aggódó üzenetet kapok, hogy már nem vagyok képes egyenként válaszolni, ezért itt szeretném megköszönni a sok figyelmességet és segítséget amit felajánlottatok! Sokan kérdeztétek, hogy hogyan kezdődött, milyen tüneteim voltak, vannak? Három hete egy este köhécselés és szokatlan krákogás mellett éreztem, hogy valami bujkál bennem. Még aznap éjjel belázasodtam és iszonyatos izom és ízületi fájdalmak gyötörtek ami miatt aludni sem tudtam. Másnap reggel – szabálykövető emberként azonnal jeleztem a munkahelyem felé, hogy bár én vagyok beosztva, nem tudok dolgozni! Rögtön a következő dolgom az volt, hogy jelezzem állapotomat a háziorvosomnak, akinek a tanácsára az első pillanattól kezdve önkéntes karanténba vonultam. Lázzal, gyengeséggel, fájdalmakkal és állandó hidegrázással feküdtem napokig! Ezek után azt vettem észre magamon, hogy eltűntek a szagok és ízek, semmit sem érzek! Mivel az állapotom hullámzó volt visszatérő lázzal, ezért kérték orvosaim a koronavírus teszt elvégzését. A mintavételt az @omszmentok Országos Mentő Szolgálat végezte. Közben egyre jobban köhögtem, égett a mellkasom és újra belázasodtam! Néhány nap elteltével megérkezett a hír, hogy a koronavírus teszt eredménye pozitív! Nagyon nehéz volt a két kislányomnak elmondani, hogy egy bizonytalan kimenetű, ismeretlen betegséggel küzd az anyukájuk. A bejáratnál van az összekészített kórházi csomagom, hogy ha SOS menni kell... Hálás vagyok a rám figyelő orvosoknak, hogy ebben a kiszolgáltatottságban is biztonságban érzem magam! Kövessétek a hatóságok utasításait, maradjatok otthon, hogy elkerüljétek ezt a borzalmat! Az erőmből most ennyire futotta, ahogy jobban leszek újra jelentkezem! Drukkoljatok nekem! #covid #koronavírus #tünetek #betegenotthon #maradjotthon #tartsdbeaszabályokat #mosskezetsűrűn #fertőtleníts #szedjelvitamint #erősítsdazimmunrendszered #vigyázzszeretteidre

A post shared by Barta Sylvia (@bartasylvia_hivatalos) on

Forrás: Blikk

Kép: Barta Sylvia/Instagram

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ó..hogy oda ne rohanjak...egy szimpla takonykórnál is eltűnnek az izek,szagok...most azt hiszi valami okosat mondott???
csipetke
Azé' sajnálom,hogy ő kidőlt a sorból,csak miatta kapcsoltam a tv2-re az időjárásjelentésért,mert az RTL-n Pataki Zita nagyjából olyan,mint Müller Cecília, húzzák,vonják a szavakat,kín hallgatni őket.Azt várom,hogy mondat közben egyszercsak bedőlnek a sarokba,és alszanak tovább.Ha Véber István a soros az RTL-n,ő frissen,fitten elmondja a lényeget,kb másfél perc alatt,Pataki Zitának ugyanez 5 percig tart.Bartha Szilviának gyors gyógyulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.