A celeb Facebook-oldalán tette közzé a felhívást.

Példamutató: Hajós András a saját otthonába fogadna be egy kórházból elküldött beteget

A zenész-humorista szívesen befogadna egy olyan beteget a saját otthonába, akit a járvány-helyzet miatt elküldtek a kórházból, ám nincs hová mennie. Hajós mindezt a közösségi-oldalán jelentette be, és azt is megmutatta, milyen körülmények közt tudná elhelyezni a beteget. A megosztott fotó mellé az alábbiakat írta:

"Nem tudom, amit felajánlok, az megvalósítható-e, van-e gyakorlati értelme. De a szívem tudja, hogy ennek a felajánlásnak el kell hangzania.

Van egy szobánk, amibe be tudok fogadni valakit, akit kiraknak a kórházból.

Nem vagyok ápoló, nem tudom biztonságos-e ez így, nem tudom, el tudok-e látni egy embert, de megpróbálom, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat. Elég meredeken hangzik, hiszen az ápolás-segítés egy szakma, körülményekkel, feltételekkel, eszközökkel. Nem tudom, járványügyi szempontból ilyet szabad-e? Fogalmam sincs, lehet-e ezt úgy csinálni, hogy ne többet ártsak, mint használok...

De ennek a felajánlásnak legalább el kell hangzania, és másoktól is kell érkeznie ilyen felajánlásoknak. Ha másért nem, hogy az elesett, kilátástalanul rettegő emberek érezzék: gondolnak rájuk, nincsenek egyedül.

Lehet, hogy kevés a maszk, a gép, a felszerelés. De szolidaritást és szeretetet egyelőre még nem Kínából kell rendelni."

Forrás: Blikk

Kép: Hajós András/Facebook

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
polar450
Mélyszáros melyik üres szállodáját ajánlotta fel?
polar450
@durbincs: Mi van van buzi, kiesik már seggeden a nokedli?
polar450
@durbincs:Mi van vén buzi, kiesik már seggeden a nokedli?
levarosbukta
@Horizont: Nehogy hasra ess hé! A fogadna és a fogadott között marha nagy a különbség. Ő lenne a legjobban betojva ha letennének az ajtaja elé egy magatehetetlen demens beteget. Ugyan már! Ilyet én is tudok mondani hogy fényezzem magam.
ómió
Ha van ez az "ám", akkor egy "haladó" igen önzetlen tud lenni!
szegfue
@Horizont: Valóban ez egy gesztus... és Hajósban is számtalan kérdés fogalmazódik meg. Szerintem ez óriási felelősség! Ápolásra befogadni egy beteget, akinek akár "csak" krónikus betegsége van, hiszen nem lehet véletlen, hogy ezek az emberek kórházban vannak, vagyis kell állandó orvosi felügyelet, szakképzett ápolók. Amikor egy beteg, vagy idős hozzátartozódat ápolod, akkor az egészségének romlásával, vagy agyi leépülésével szinte "lépést tartasz", vagyis egyre nagyobb tapasztalatra teszel szert, de nevezhetem "praktikának" is, hiába nem vagy szakképzett, "felnősz" a feladathoz. Ezért nehéz, amikor hirtelen "kapsz" egy ismeretlen beteget. Pont olyan, amikor "készen kapsz" egy gyermeket, azaz hozza magával a házasságba a pár egyik, esetleg mindkét tagja.
Visszakanyarodva a témához, mégha nem "magatehetetlen demens" is az illető, én biztosan nem merném felajánlani a befogadását. Ettől még lehet, hogy nem kivitelezhetetlen...
levarosbukta
@Horizont: Ez nem gesztus, üres sallang mint a 13. havi nyugdíj!
luiz
Miért nem lehet pártszimpátia alapján kibaszni csak fideszes szavazókat valamelyik stadionba?
polar450
@durbincs: Mi van vén buzi, kiesik már seggeden a nokedli?
Nyírfa
Kettősek az érzéseim vele kapcsolatban. Egy alapvetően jó indulatú, humánus szabad gondolkodó. A felajánlása meghat, akkor is, ha nem kerül sor a megvalósításra. De , jellemében hajlékony, s ezért én már nem bízom benne.
Akiben pedig nem bízom, az bármit is tesz, számomra nem lesz szebb tőle.
polar450
@durbincs: Mi van vén buzi, kiesik már seggeden a nokedli?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.