A Budapesti Operettszínház színésze hétfőn este a Facebookon közzétett videóüzenetében kért bocsánatot.

Nyilvánosan szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket az elmúlt bejelentkezésemmel megbántottam. Nem volt szándékos. Most már látom (…), hogy egy metoo-ügyben lehet, hogy a jog időnként kevés ahhoz, hogy célt érjünk, és ilyenkor szükség van a társadalmi felelősségre és a sajtónyilvánosságra is. Ezt a nyilatkozatom megtételekor nem jól súlyoztam. Most már látom, hogy igenis szükség van az ilyen jellegű összefogásokra

- mondta a színész.

Dolhai Attila hozzátette, az zaklatta fel, hogy „mindenki megbélyegzetté válik”, akinek a munkahelyén egy ilyen ügy kirobban, de most már látja, hogy

a mi felbélyegzésünk igen elkarcsúsodik, igen elhalványul amellett a sérelem mellett, amelyet egy metoo-ügyben valakinek el kellett szenvednie. Úgyhogy azt kívánom, hogy mindazok, akik érintettek egy ilyen ügyben, minden társadalmi, jogi és sajtó-segítséget megkapjanak ahhoz, hogy a sebeik gyógyulni tudjanak.

Hozzátette, a „metoo-ügyek” sértettjei minden jogorvoslatot megérdemelnek. Az Operettszínház igazgatójáról viszont nem változott a véleménye:

Most is azt gondolom, hogy Kiss-B. Atilla jó ember, és hiszem, hogy ennek az ügynek a végére fog járni, ki fog derülni az igazság, és nem megy el egy ilyen dolog mellett

– mondta a videóban.

Múlt héten írt arról az Index, hogy

az Operettszínház több korábbi munkatársa is panaszkodott a 2019-ben kinevezett új főigazgató (Kiss-B. Atilla) és ügyvezető igazgató (Kriza Zsigmond) szakmai munkájára és az általuk teremtett, elviselhetetlennek nevezett munkakörnyezetre.

Azt mondták: Kriza hatalmi visszaéléseiről és szexuális zaklatásairól beszámoltak Kiss-B.-nek is, de az nem tett semmit.

Dolhai ez után tette közzé azt a videót, amelyben azt mondta, az Index cikke nemcsak a színház vezetését, hanem az egész színházat támadta, és arra kérte azokat, „akiknek bármilyen sérelme van”, azok ne a sajtóhoz forduljanak, hanem használják a jogi utat, vagy az erre kialakított fórumokat. Dolhai szerint az áldozatok kiállása „mérgezi a hétköznapokat”, a személyes sérelmek nem a közönségre tartoznak, akit ilyen ért, „ne rajtuk álljon bosszút”. A videót azonban néhány óra után törölte az oldaláról.

Forrás: Index

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
kijafasz ez a dolhai? Számít amit mond? A botrányból látszik, hogy igen...lehet, hogy unatkozik?
jesz
ja, még annyit, hogy a bocsánatkérés szart sem ér, ha már felejthetetlen kárt okozott néhány ember lelkében...annyi előnye viszont van, megláttuk a foga fehérjét.

Azt hiszi némelyik, hogy egy odavetett "bocsika, nem így gondoltam," minden elrendezve..
Málna
@jesz: Az Operettszínház vezető színésze. Igen, számít, amit mond.
Katalina62
@jesz: ez azért nem csak egy " odavetett bocsika" volt!
Katalina62
@Málna: ezért is kért joggal, bocsánatot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.