Még évekkel ezelőtt történt, hogy egy politikus elmagyarázta nekem, szép virágnyelven, hogy miért törvényszerű, hogy a pályáját hosszú távra tervező, professzionális politikus egy idő után lop, mint a szarka. A politikusaink kényszerpályája onnan indul, hogy zömük az életben nem dolgozott a versenyszférában, így semmihez sem ért a pártpolitikán kívül. Azaz: attól a pillanattól, hogy átlépik a Parlament küszöbét, a jó részüknél bekapcsol a „kaparj kurta”  üzemmód: elkezdik felhalmozni a következő választás fekete kasszáját, vagy azért gyűjtenek, hogy ha mégis kipottyannak a pikszisből, akkor se várja őket éhkopp, esetleg legyen pénzük ügyvédre. Viszont megspórolhatja az ügyvédet, akinek minél több lekötelezettje, vazallusa van, akik testükkel védik urukat, cserébe mindenféle lepapírozott bizottsági helyekkel, kamu tanácsadói munkákon keresztül kapják a járandóságukat. Így alakult ki mára a demokrácia és a feudalizmus fura keveréke: ma is a társadalom többsége tartja el az előjogokkal...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S képzeld Wazze ezek még deklasszálódni is fognak

úgy általában is van ezen mit elgondolkodni, de a hazai rögvalóság valóban elrettentő

A Népszava „Politikai nemesek” című cikke számos kérdést vet fel. Még akkor is, ha ilyen remek gondolatokat fogalmaz meg:
„Így alakult ki mára a demokrácia és a feudalizmus fura keveréke: ma is a társadalom többsége tartja el az előjogokkal rendelkező politikai nemességet, több tízezer embert, a képviselőtől a mezei pártügyintéző slapajig, strómanig, ügyvédig, tévészakértőig, akiket a rendszer megvéd attól, hogy olyan megélhetési problémáik legyenek, mint a mezei állampolgároknak.”
Bár kétségtelen tény, hogy a nemességet eredendően adományozni szokták, és jellemzően szolgálatokért, de az ami itt van???

Sokunknak ugrik be a témáról Petőfi szavai, hogy
„Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!”
azonban még ez is sántít; mára a mai hazai nemesség egyértelműen legócskább paraszt-suttyók alkotják (noch dazu nagy számban importból)! =))
SharonOW97
Idе кerеsеk egy idеgеt!
Készen áll a кísérleteкге!
-
www.k­­i­­­­ssia.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.