Kétségbeesett bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán az énekesnő.

Tóth Vera anyagilag és erkölcsileg is megalázó helyzetbe került

A téma – mint a napokban a magyarországi könnyűzenei élet összes komolyabb szereplőjénél – az, hogy Palkovics miniszter korábban belengette: elképzelhető, hogy augusztus 15. után is korlátozzák majd a tömegrendezvényeket. Vagyis a zenészek – koncertek híján – nem tudnak majd dolgozni – írja a Blikk.

Tóth Vera őszintén beszélt arról, milyen nehezen éli meg a karanténidőszakot, milyen borzalmas dolgokon megy keresztül, s „drogelvonós suhanchoz” hasonlítja magát.

Bevallotta, anyagilag és erkölcsileg is megalázó helyzetekbe került, ezért könyörög a kormánynak, hogy segítsenek a problémáján.

Hosszú posztjában így ír a történésekről, külön kiemelve, hogy nem kormányellenes posztról van szó:

Kérem, ne vegyék el tőlem a hivatásomat és kérem, hagyják megélni az álmaimat... Számtalan megpróbáltatást kellett átélnem az elmúlt időszakban... Néha a kapcsolatom magammal, néha a világgal, néha néma, máskor hangos voltam, mostanra pedig, a parkolópályán ülve, átvészelve valahogy ezt az egészet azt hallottam, hogy talán augusztus 15-től sem lehet majd nagyszabású eseményeket, koncerteket tartani és kissé feldúlt lettem és a határán vagyok, hogy egy nagy határ szarnak érezzem magam pont úgy, mint az elején, amiből öt hónap alatt, nagynehezen, talán kihoztam magam...Kormányunktól, a mai döntést befolyásoló szándékkal kérem, ne húzzák ki a lábam alól a talajt, ne tegyenek totál bizonytalanságba, mert így nem tudok egyről a kettőre jutni, pedig most vagyok abban a korban, mikor képes vagyok rá, képes vagyok teremteni úgy, hogy talán nem zavarok meg vele senkit, sőt, bátorkodom úgy érezni, hogy talán hasznára válok a világnak...

- írja az énekesnő egyebek mellett a Facebookon.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Kedves Vera! Csak szólok, hogy több százezer ember (családosok, gyerekesek) is ugyanilyen problémával küzdenek! Elveszített munkahelyek, amit alig fognak tudni majd pótolni! Marad a 3 hónapos m.nélküli segély, azaz tavaly óta álláskeresési járadék (ami még viccnek is rossz!!!)
Mindenki megpróbál valahogy megélni! Ki így, ki úgy!
Értem én a gondodat, de szerintem ha vállalnál valami munkát (nem pont éneklésre és koncertezésre gondolok!) talán egyszerűbb lenne az életed!!
Más híre ember is erre "fanyalodott" és így próbál meg talpon maradni!! Neked is ezt tanácsolom, persze csak ha "nem piszkos" a munka, de a megélhetésért másnak is meg kell dolgoznia!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Kedves Vera! Csak szólok, hogy több százezer ember (családosok, gyerekesek) is ugyanilyen problémával küzdenek! Elveszített munkahelyek, amit alig fognak tudni majd pótolni! Marad a 3 hónapos m.nélküli segély, azaz tavaly óta álláskeresési járadék (ami még viccnek is rossz!!!)
Mindenki megpróbál valahogy megélni! Ki így, ki úgy!
Értem én a gondodat, de szerintem ha vállalnál valami munkát (nem pont éneklésre és koncertezésre gondolok!) talán egyszerűbb lenne az életed!!
Más híre ember is erre "fanyalodott" és így próbál meg talpon maradni!! Neked is ezt tanácsolom, persze csak ha "nem piszkos" a munka, de a megélhetésért másnak is meg kell dolgoznia!!
SystemError
Mostantól lehet vallásos társadalmiasított zenét tolni Ráhel szórakozóhelyein és Lölő szállidájában. Ja a hang nem számít többé, csak ostoba szopós macákat vesz fel Habony és Cili a felvételin
jesz
néhány megátalkodott még emlékszik arra az időre, amikor futott a szekér...hol lefogyott vagy negyven kilót, hol házat vett, egzotikus helyről posztolt...
Az illetékes most előveszi a dossziéját, amiben sok minden pénzügyi finomság(is) benne van, átolvasás utánnráírja: felejtős, ad acta.
namihami
@jesz: Amire céloztál, azt a bolsi időkben takarékoskodásnak, a befolyó pénz beosztásának hívták. Akkor kellett volna gondolni a rosszabb időkre (nem a vírusra gondolok, ez nem kiszámítható, de...).
Ugyanezt a nyavalygást érzem szegény Ufoatti és zenész-, szinésztársai esetében, akik ma nem győznek sírni, mint a fűrdősqrva, hogy kicsi a nyugdíj. A jólmenő időkben kellett volna befizetni a járulékokat, ezzel gondolni a mostanra. És máris nem igazán tudom a bánatukat átérezni.
Késő bánat...
Gazella
Nem sajnálom. Az ország 3/4 része a lakosságnak nincs miből élni, hisz elvesztettèk a munkájukat..
SystemError
@Nyírfa: :) Pedig ez jön, mindig ezt csinálják, hogy külső körülményeket meglovagolva felborítják az amúgy egyenlő esélyeket. Feleségemmel szakadni szoktunk az autóban, amikor rádiót kell hallgatni. Tele van már az ilyen előre kitalált NER kompatibilis szövegekkel és nulla eredetiséggel rendelkező "zenészekkel". Nem bánom, mivel mint már hobbi zenész pontosan tudom, hogy valahol ez fog jót tenni az undergroundnak, ami mindig is a valódi, őszinte zenék olvasztótégelye volt... Nem vagyok túl idős, de pl emiatt a rendszerváltás előtti és utáni zenéket érzem a leginkább eredeti és ötletes, kreatív zenéknek. most mi lesz. lesz egy "Erdős Péter" megint, aki pénzt osztogat. Gondolom Ákoska és pár majom majd ír dalokat és lesznek NER fiú és lánybandák, de ugyanolyan vagy 100. A művészet viszont nem ilyen, az embereknek igénye van rá, hogy zene őszintén megérintse őket és keresni fogják az eredeiít.. és ezen a ponton lesz az megint, hogy egy csoró zenész népszerűbb lesz, mint a közmédiával kitömött szerencsétlen tündöklésre vágyó kis macák és pöcsök..
Nyírfa
@SystemError: Mint az irodalom, a sajtó. Megtanulunk a sorok között olvasni, virágnyelven beszélni. Minden rosszban van valami jó, az embert a rossz inspirálja, hogy változtasson rajta, kreatívvá tesz, megmozdít. De, azért ne érezze magát megdicsérve a kormány, mert nem mindenki fejlődik, csak, akiben megvan a készség.
Ami nagyon elgondolkodtat, az az, hogy 75 évvel a II. világháború után újra parázslik az antiszemitizmus, már lángot kapott általában a rasszizmus, és éledezik a fajelmélet. Ami ennél is döbbenetesebb, az a magyarországi elfajulás. Ha Horthy ma belovagolna a Kossuth térre, a fél ország őrjöngve éltetné.
Nyírfa
Amúgy Tóth Verával tele van a hócipőm. Óriási karrier elé nézett, totál oda voltam a hangjáért. De nem ő lett A Hang.
Rúzsa Magdi szépen csendben elment mellette, és már messze jár.
legott
Tóth Vera dagadtan és lefogyva is ronda. Talán, ha a lelke szépl enne, az megszépítené őt magát is.
De sajnos nem szép a lelke Tóth Verának, és ezért bukik el állandóan.

Tóth Vera nem ért sémihez sem, de azt jól csinálja.
SystemError
@Nyírfa: 18:27 Az emberbe valószínűleg kódolva van, hogy ha minden rendben megy, akkor megcsinálja magának a tűzet. Ha megnézzük a történelmet, akkor ahhoz képest egész sokáig bírtuk most...:)
SystemError
@Nyírfa: 18:50 Neki jazz/blues/soul irányba kellett volna menni. Én nagyon szeretem a nagydarab női énekesek hangját, mert azzal, hogy elengedik ezt a testiség parát, sokkal kevésbé lesznek felszínesek a zenében is. Tipikusan ilyenek mondjuk a gospel énekesek:) Viszont neki van egy testvére, aki az egója ellentéte. Szóval Vera mégiscsak feszengett magán és erre ilyenkor gondolom a kedves, felszínes picsa tesvére csak rátett az önimádó önértékelési zavarával. Sajnos vagy nem, vannak emberek, akik olyan testi adottságokkal születnek ahogy. Mindenki valami hülye társadalmi elvárásnak akar megfelelni és nem megtalálni, aki kiegészíti. Azok az énekesek akik viszont elfogadják a testi hibáikat, ha van nekik, sokszor nagyobbá tudnak nőni, mint azok az emberek(mindenki), akik tudattalan állandóan keresik a női/férfi visszacsatolást és ezzel valahol folyamatosan meg is akarnak felelni egy képnek, mintáknak ami az átlag ízlésén alapszik..

Erre a példára gondolok pozitív értelemben, hogy milyen, ha nincs fék valaki hangján:
www.youtube.com/watch?v=02As-qz0BXM

:)
verőce21
Visszasírjuk még Szíjj Melindát...!
Nyírfa
@SystemError: 23.01

Jókedvre derítettél! :) Abszolút ezt a stílust képzelném Verának, fantasztikusan passzolna a hangjához.

A hajlam az elhízásra sok emberben megbújik, de az életmód rengeteget számít. Ha a kövérség egészségügyi következményekkel jár, akkor a fogyás észszerű megindítása indokolt, és az is érthető, hogy mindenki csinos szeretne lenni. Amíg nem ez válik életcéllá, ám része a teljességnek, addig természetes is.
Ami a Tóth lányokat illeti, el nem tudnám dönteni, hogy ki van inkább negatív hatással a másikra. Vera az igazi tehetség, de valami hiányzik belőle, hogy szárnyalni tudjon, amit pedig kipakol magából az ablakba, az már számomra taszító. Elérte, hogy nem énekesnőként tartom számon.
Nyírfa
@verőce21: Melindának andalítóan szép hangja van, de nem szól minden regiszterben, ez volt az akadálya annak, hogy anno nem nyerhette meg a dalversenyt. Nem a kardigánja, meg a szatyrai miatt nem lehetett díva, ezek csak külsőségek, amelyeken még idősebb korban is lehet finomítani. Nekem tetszik az egyszerű gondolkodása, semmi hivalkodás, nagyravágyás nincs benne. Ha egy kicsit korábban kerül egy jó szemű mentor kezébe, akár a magyar Piaf is lehetett volna. Ha jól emlékszem, ő Melinda példaképe. Meg is értem, tegnapelőtt egész délután Piafot hallgattam. :)
szegfue
@SystemError: tegnap 23:01 Egyetértek. Egyenesen imádom ezt az énekesnőt (Panda Ross)!!
KisGenyo2
Szerintem 500 fősnél kisebb helyen is fel lehet(ne) lépni. Kicsit faragni kell a gázsiigényen az igaz, de a számlákra, meg kajára futná biztosan ebben a nehéz időszakban.
Amúgy meg éppen az lenne a felelőtlenség, ha a körülményektől függetlenül ilyen sirámokra hallgatva döntenek esetleg rosszul, ezzel megbetegítve ezreket és sajnos megölve százakat. Kicsit körül kell nézni, hogy megy ez a világban meg a szomszéd országokban. Optimizmusra szerintem egyenlőre semmi ok nincs a témában. 1 emberéletet sem akármilyen koncert, akármekkora gázsival...
KisGenyo2
@KisGenyo2: 1 emberéletet sem ÉR MEG akármilyen koncert, akármekkora gázsival...
DonnaOE99
Nagуon гossz lány vоltаm.
Вüntеss meg а faгкаm a számаt!
---
xxlove.live
verőce21
@Nyírfa: Egyetértek a Melindával kapcsolatos észrevételeiddel... "nem szól minden regiszterben" és nincsenek sztárallűrjei...

Bele lehet feledkezni Piaf hallgatásába valóban... De képzeld el, ezt éjjel, kivilágításban, a Chaps-Élysées-en hallgatva, miközben a Concorde tértől a Diadalívig autókázol és vissza...
Én párszor megcsináltam életemben... szívesen elvinnélek egyszer...
Nyírfa
@verőce21: Megtisztelsz. :) Maga Franciaország is varázslatos, bár, Párizs, az egyik fiam szerint olyan koszos, szemetes, hogy nem érezném jól magam. Kislányként bűvölt el Piaf, ha meghallottam a rádióban a hangját, mindig úgy éreztem, hogy ezt az embert ismerem. Különös világ volt az övé, érzelmes, bánatos, fájdalmas, kitárulkozóan bohém , mégis megismerhetetlenül zárt. Élete vége felé, a cigaretta és az alkohol együttes hatására, erősen megkopott a hangja, mégis, ellenállhatatlanul magával ragadt. A kis veréb, a pöttöm asszonyka , aki még csak a szépségével sem tündökölhetett, a világ egyik legnagyobb énekesnője lett.
verőce21
@Nyírfa: Talán csak az élet párhuzamai vonzanak Piaf-ban is...? De Ő meg tudta valósítani önmagát, amit mindig hiányolsz magadból... És "nem bánt meg semmit sem", az undorból, a kivetettségből, az élet csapásaiból...

A franciákról mindig is az volt a véleményem, hogy nem érdemlik meg azt a nagy országot, mert nem tudják rendben tartani...! Manapság ez még fokozottan igaz.

Piaf örök, hallgasd szeretettel:
m.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88
Nyírfa
@verőce21: Köszönöm. :) Tudod, Piafban benne van egész Franciaország. Hallgatom, és elönt az az életérzés, amit annyira szeretek bennük.
advocat
És van színész aki elment árufeltöltőnek. Pedig van neve is. Meg lehet próbálni. Vagy zordabb napokra spórolni, és majd 70 éves korodban - addigra minimum ez lesz a korhatár - nem szidod az akkori kormányt, hogy alacsony a nyugdíjad.
tudode
Tóth Vera pályázza meg, térjen át cigányzenére, mert őféleságe támoGATYA a népe zenéjét
.
----- Ilyet még nem látott: dalra fakadt Orbán Viktor
.
www.youtube.com/watch?v=_Ilevnaa9pw
------------------------------------
.
A vadi új szócső leány bejelentette
.
---- Kormányinfó (2020. augusztus 6.)
.
www.youtube.com/watch?v=LLcGLAAJKmw
-----------------------------------
.
Egy okTÁVVAL feljebb, és máris van meló!
csipetke
Kökény Attila zenéjét nem különösebben szeretem,de ő rinyálás helyett elment dolgozni kőművesek mellé segédmunkásnak a fiával együtt,és ez becsülendő...Nem azt mondom,hogy Tóth Vera is kőművesek mellett dolgozzon,de sokféle munka van nőknek is.Bár ki tudja,van-e valamilyen végzettsége?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.