Ahogy azt korábban mi is megírtuk, szerdán kirúgták az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot, ám ennek körülményeiről eddig nem sokat lehetett tudni.

A 444-hez viszont eljutott egy videó, amelyen Dull egy állománygyűlésen a szerkesztőség tagjainak mondja el, hogy mi történt.

Dull Szabolcs elmondta, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke egy külső helyszínen egy ügyvéddel várta, ahol átnyújtotta neki a felmondását. A felmondást az Index barométerének átállításával, illetve a szolgálati közlemények kiadásával indokolták.

Annyit még tudjatok, anélkül, hogy részletezném, hogy volt egy másik papír is, hogy egy rendkívül méltányos ajánlatként egy pénzösszeget elfogadok és hallgatok, akkor nyilván egy közös megegyezés is lehetett volna.

- tette hozzá Dull Szabolcs.

Ezt Dull nem fogadta el, ahogy ezt a kiadó közleménye is alátámasztja. A volt főszerkesztő ezután hozzátette azt is:

Ne hallgassunk!

Hozzátette azt is, hogy mindenki jól tudja, mi az a külső hatás, ami érezhető volt a szerkesztőségben, amely nem a tartalmat, hanem az Index szervezetét támadta. Dull megjegyezte, ő eddig tudott ennek keresztbe állni. Mostantól nagy súly lesz Tóth-Szenesi Attilán, aki korábban főszerkesztő volt, most pedig vezető szerkesztő. Arra kérte a kollégáit, hogy hozzá forduljanak és gondolják át, hogy mit fognak tenni.

Dull Szabolcs szerint a kirúgása nem Bodolai László önálló döntése volt, ezt tényként kezeli, azt viszont kijelentette, hogy mindenki felelőssége, hogy kiderüljön, mi történt az Indexben, ezért arra biztatta a jelenlévőket, hogy éljenek a nyilvánosság erejével.

Dull arra is utalt, hogy titoktartási szerződést írattak vele alá azután, hogy kitették a kiadó igazgatóságából. Erre a lépésre azt követően került sor, hogy kiszivárgott: a cég szerződéseit kezelő háttércég, az Indamedia külsős szakértőket kért fel a szerkesztőség átszervezésére.

A főszerkesztőt menesztése pillanatában letiltották a szerkesztőségi levelezőlistáról.

Dull a bejelentés után az Indexen megjelent közleményben azt írta:

Nem véletlenül érezte az Index szerkesztősége veszélyben magát, és nem véletlenül döntöttem úgy, hogy átállítom a szabadságunkat jelző barométert. Mindvégig az Index szerkesztőségének érdekeit tartottam szem előtt, ahogy ez főszerkesztőként kötelességem is volt. Az elmúlt hetek eseményei még jobban meggyőztek arról, hogy Magyarországnak szüksége van egy olyan lapra, ahol nem lopakodó külső erők határoznak arról, mi kerüljön az újságba és kik csinálják azt az újságot. Ahol az egyetlen cél az olvasók tájékoztatása. Ahol nincs felső, kiismerhetetlen politikai vagy gazdasági akarat. Ahol szabadon, függetlenül lehet dolgozni.

Szerda délután a Hvg.hu telefonon érte el Dull Szabolcsot, aki megerősítette a hírportálnak, hogy kirúgásának indoklásában a függetlenség-barométer átállítása és az azzal kapcsolatos szolgálati közlemények szerepeltek. Dull azonban továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett és a Hvg.hu-nak kiemelte azt is, hogy az elmúlt napok történései sem nyugtatták meg a szerkesztőség életét.

Azt tettem, ami főszerkesztőként a feladatom volt és amit a lelkiismeretem diktált, az elmúlt napokban és hetekben is

- jelentette ki. A jövőjével kapcsolatban annyit mondott el, hogy olyan lapnál vagy sajtóterméknél fog dolgozni, ahol szabadon, függetlenül, külső hatások befolyásolása nélkül teheti majd ezt.

A lapnál egyelőre nem neveztek ki új főszerkesztőt. Annak személyéről az új igazgatóság hoz majd döntést. A kiadó új vezérigazgatója Szombathy Pál igazgatósági tag, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztője, a DigiSport műsorvezetője lett – írja a 444.

Forrás: 444, HVG, 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ez várható volt,hogy a fidesz nem hagyja sokáig nyugodtan működni a még megmaradt néhány független,vagy épp ellenzéki médiát.Tűzzel-vassal, ármánykodással,és mindenféle gusztustalan eszközzel rá fogja venni a behódolásra.Nekünk meg marad a Magyar Hang
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ez várható volt,hogy a fidesz nem hagyja sokáig nyugodtan működni a még megmaradt néhány független,vagy épp ellenzéki médiát.Tűzzel-vassal, ármánykodással,és mindenféle gusztustalan eszközzel rá fogja venni a behódolásra.Nekünk meg marad a Magyar Hang
Eriksson
Dull Szabolcs
" A jövőjével kapcsolatban annyit mondott el, hogy olyan lapnál vagy sajtóterméknél fog dolgozni, ahol szabadon, függetlenül, külső hatások befolyásolása nélkül teheti majd ezt."
Ámen
Sámannus
Van ott egy geci aki benyal a pohosnak. A baj csak az, hogy most felsorakozik az egész Index a pofonért és a szájba szaráért
legott
hirklikk.hu/kozelet/orban-visszautasitotta-hogy-magyarorszagon-korlatozzak-a-sajtoszabadsagot/366987

Orbán egy mocskosul aljas gazember. Nemcsak a magyarság, hanem az egész emberiség szégyene. Az e mérvű gonoszság ritka az emberi történelemben.
És ez meri kereszténynek tartani magát...
A papokat is megvette. Orbán kivétel nélkül MINDENT ÉS MINDENKIT pénzért vesz meg.
RuthBI75
Сsak еzеn az оldalon a legszеbb bustу сsibék!
Кövessе a linкet, és nem fоg megbánni!
----
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.