Kettős mérce a javából.

Végre engedik fellépni Majkát – itt fog játszani több ezer ember előtt a tilalom ellenére

A Nagyerdei Stadionban is tartanak ültetett rendezvényeket augusztusban. Az egyik este fellép Majka is, aki korábban kettős mércéről beszélt.

Nem csak az Apostol budapesti koncertjét tartják meg ültetett üzemmódban: a Campus Fesztivál a közösségi oldalán jelezte, hogy bár a rendezvényt nem tudják megtartani, lesz négy eseményük a debreceni Nagyerdei Stadionban augusztus 19-22. között. Fellép majd Majka & Curtis, Rúzsa Magdolna, a Kowalsky meg a Vega és a Bagossy Brothers Company.

Majka fellépése meglehetősen pikáns, mert több mint két hete, amikor Palkovics László innovációs és technológiai miniszter meglebegtette, hogy továbbra sem lehetnek majd koncertek, azt mondta:

ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk. Van, akinek szabad tömegrendezvényt szervezni, és van, akinek meg nem. És ez felháborító szerintem.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón közölte, hogy augusztusban sem lesznek fesztiválok az országban, helyette garázskoncertek jöhetnek. Egyelőre szeptemberig tart a tiltás, az 500-nál kevesebb embert megmozgató rendezvényeket meg lehet tartani.

Az aréna- és stadionkoncertek ennél jóval több látogatót vonzanak, de a múlt héten kiderült, hogy ettől függetlenül például az Apostol 50 éves jubileumi buliját, amit a Papp László Budapest Sportarénába terveznek, megtartják. A szervező Broadway Jegyiroda szerint a hatályban lévő jogszabályok értelmében meg lehet tartani a koncertet, mert olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik.

Míg az Apostol 50 bulit megtartják, addig a Republic 30-at áttették jövő márciusra. A Republic koncertjét szintén a Broadway Jegyiroda szervezi, az elhalasztását így indokolták: „hogy ne érjen senkit anyagi kár, és mindenkinek ugyanazt a felhőtlen szórakozást, hangulatot tudjuk biztosítani, a zenekarral együttműködve tárgyalást folytattunk arról, hogy a koncertet egy olyan új, későbbi időpontban tarthassuk meg,

amikor már senki egészségi állapotát nem veszélyezteti a pandémia, amikor már biztonságosan, zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani a koncertet.”

Forrás: HVG

Kép: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Justitia
Röhejes.
Az meg sírnivaló, hogy a zenészek ajvékolnak, hogy nincs munkájuk, jövedelmük, de a kormányzat 5,2 milliárd forinttal tervezi megsegíteni a hazai könnyűzenei ágazatot. A sírnivaló az, hogy semennyivel nem segíti az egyszerű magyart a kormány - nem zenészt - aki elveszítette az állását a koronavírus miatt.
Zenészek: kuss!
Justitia
Röhejes.
Az meg sírnivaló, hogy a zenészek ajvékolnak, hogy nincs munkájuk, jövedelmük, de a kormányzat 5,2 milliárd forinttal tervezi megsegíteni a hazai könnyűzenei ágazatot. A sírnivaló az, hogy semennyivel nem segíti az egyszerű magyart a kormány - nem zenészt - aki elveszítette az állását a koronavírus miatt.
Zenészek: kuss!
Justitia
@Horizont: Hány zenész és hány magyar dolgozó vesztette el az állását.
De a lényeg: a kormányzat 5,2 milliárd forinttal tervezi megsegíteni a hazai könnyűzenei ágazatot.
De a nem zenész magyart,aki elvesztette az állását, mennyivel?
simmering73
Nemsokára Orbánnal fog fotózkodni ez is.
DURBINOS
majoros 8 általánosos majka dumagép semmitmondó szövegláda hehehe... apropóóóóóóóóóóóó ki kiváncsi erre???
Rockxy
már a tilalomnak is van ellen ére?
mi lesz a következő viruslépcső?
Justitia
@DURBINOS: durbincsból durbinos? Hát, nem sokat gondolkodtál

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.