Újra pályázható lesz a Budapest 92,9 MHz frekvencia, mert a médiatanács ismételt jogsértések miatt nem újította meg a Klubrádió jogosultságát – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Klubrádió hétéves működése alatt többször – köztük egyszer ismételten – megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amelyek miatt a médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott.

A médiatörvény szerint a médiaszolgáltatási jogosultság megújítását kizáró ok, ha a médiaszolgáltató a működése során a médiatörvény rendelkezéseit ismételten vagy súlyosan megszegi. A médiatanács ezért nem hosszabbította meg a szolgáltató 2021. február 14-én lejáró jogosultságát.

Az ismételt jogsértéssel érintett határozatokat a Klubrádió tudomásul vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette

- írták.

A grémium szerint a budapesti 92,9 MHz frekvencián folyamatosan közösségi rádiónak kell működnie, ezért a tanács megkezdte a frekvencia hasznosítására irányuló pályázati eljárás előkészítését – írja az MTI:

Az ismételt törvénysértés ellenére a jogosultsággal jelenleg is rendelkező Klubrádió szolgáltatója is benyújthat pályázati ajánlatot.

Hozzátették: a médiatanács elfogadta a Győr 96,4 MHz körzeti rádiós frekvenciapályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra, és hozzájárult ahhoz, hogy a Karc FM Média Kft. a Sopron 98,4 MHz frekvencián két hónapos haladékkal, legkésőbb december 8-án megkezdje közösségi adását.

A Media1 hozzáteszi, a mostani fejlemény azért is meglepő, mivel a Klubrádió vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta a Media1-nek, hogy nem követtek el olyan jogsértéseket, ami alapján felmerülhetne, hogy ne kapnának hosszabbítást.

A Klubrádió nem először kerül bizonytalan helyzetbe. Korábban a Médiatanács többször megpróbálta már elnémítani a rádiót. A Klubrádió korábbi vitái során utcai demonstrációval tiltakoztak hallgatói az elnémítási kísérlet ellen – emlékeztet a Media1.

Forrás: Media1, MTI

Címlapkép: Kovács Tamás/MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Egyre több a jel, hogy a színfalak mögött nagyon szarul áll a fidesz.. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
szeretni valakit valamiért...
Ezt meg is értetted?
csak úgy....
@Shikari: gyesznópörzsölövel tükör nékü is tudsz.
csak úgy....
@Horizont: jahh,-csak még nem nött be a feje lágya :)
Jozefina
Mert Mo-on diktatúra van és kulturális terroristák végzik a piszkos munkát!!??
Clavigo
@Shikari: Neki kéne állnod dolgozni,,,román,,,,ha már egyszer beengedtünk ebbe az országba.
advocat
Rohadékok! Azért ennyit még elbírna ez az ország! Mert még talán akadnak egy kicsit máskép gondolkodók. És ha egyszer igazuk lesz? Mert az egypártrendszernek - állítólg - vége. Vagy mégsem, csak egy kicsit kiszínezték, hogy nem legyen feltűnő. De a világ már összement.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.