A koronavírus járvány az élet minden területére, így a munkavégzésre is jelentős hatással volt. A cégek többsége, ahol kivitelezhető volt, átállt a távoli munkavégzésre, rengeteg vállalat, például a Google, a Twitter, a Fujitsu vagy a Facebook pedig a nyár folyamán bejelentette, hogy megtartja a járvány alatt bevezetett munkarendet hosszú távon is. Ennek egyenes következménye, hogy világszerte egyre többen szakadnak el az irodától. Több ország meglátta a távoli munkavégzésben rejlő lehetőséget és állt elő speciális, úgynevezett digitális nomád vízummal, hogy minél kedvezőbb körülményeket biztosítva vonzza azokat a munkavállalókat, akik távolról dolgozhatnak, hogy utána a jövedelmüket náluk költsék el. Utánajártunk, mi a teendő, ha valaki meglovagolva a lehetőséget útnak indulna, hogy egy évig például Barbadosról dolgozzon, hogy mi alapján célszerű kiválasztani az ideiglenes munkaállomásnak otthont adó országot, és hogy vajon mi a helyzet az adófizetéssel digitális nomádként.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A kérdés majdnem jogos,

bár az igazat megvallva a jogi részében nincs semmi új

A portfolio.hu „Home office a tengerpartról? Tömegek indulhatnak útnak Magyarországról is” című cikkében – ha még nehezen értelmezhető háttérrel is – taglalja a kérdést. Külön kiemelve az dolog jogi oldalát.
„Sokan vannak, akik például turistavízummal utaznak be egy országba, maradnak fél évig, és idejük nagy részében utazgatnak, pihennek, de munkát is végeznek. Pedig hivatalosan ezt általában nem tehetnék meg, még akkor sem, ha nem helyi cégnek dolgoznak. Egyelőre nem foglakozik ezzel senki, mert az érintettek ’radar alatt’ szállnak” – idézik egy szakértő véleményét.
Nos a dolog persze csak a saját tengerpart nélküli országokra lett kihegyezve (nem is beszélve a tengeren túli területekkel rendelkezőkről), de egyben megfeledkezik arról, hogy a dolog technikától függetlenül kis túlzással századok óta műx. Hosszasan sorolhatnánk azokat a szerzőket/alkotókat – még akkor is ha a sajnálatosan csekély mértékű hazai olvasottságra/műveltségre hagyatkozunk -, akik hosszasan turistáskodtak a világ másik felén és ott alkottak. Na jó a produkció eljuttatása egy kicsit bonyolultabb volt.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.