Hosszú idő után először adott nyilatkozatot Császár Előd, aki 22 évvel ezelőtt egy rendőr halálát okozta balesetével.

A Tényeknek nyilatkozó egykori popsztár 1998. december 17-én, amikor autójával Budapesten megcsúszva áttért a menetiránnyal szemben lévő sávba, frontálisan összeütközött egy éppen arra haladó járőr szolgálati gépjárművével. A baleset következtében Császár Előd könnyebben megsérült, a volánnál – biztonsági övét nem használó – ülő 25 éves rendőrtiszt azonban életét vesztette.

Ettől kezdve egy öt éves procedúra vette kezdetét, aminek a végén nem ítélték letöltendő börtönbüntetésre, Császár Előd egy év hat hónapot kapott, de három év próbaidőre bocsájtották, valamint pénzbüntetésre, és a perköltség megfizetésére kötelezték.

Császár az interjú során több tévhitet is igyekezett eloszlatni, mint mondta:

Nem igaz az, hogy drogoztam, nem igaz az, hogy ittam. Nem igaz az, hogy mások is voltak mellettem

Hozzátette:

Másnap nyilatkozta valaki a rendőrségtől, hogy én kábítószeres állapotban vezettem, de ez nem volt igaz, és abban a pillanatban tudtam, hogy baj van, mert ezzel nem tudok harcolni. Mert, hogy ha ezt egy olyan prominens rendőr mondja ezt, akinek a szava szent, akkor ez így van. Pedig én tudtam, hogy nem, és aztán később ez ki is derült, mert a bírósági ítéletben benne is van, hogy a balesetben nem játszott szerepet sem drog, sem pedig alkohol. És azért én nem vagyok akkora ember, hogy ezt el lehetett volna intézni.

Elmondta azt is,

Az emberek úgy gondolják, hogy én ezt megúsztam, csak azért, mert nem ítéltek letöltendő börtönbüntetésre. De alapvetően a lelki része ennek soha nem szűnik meg. Tehát én öregkoromban, a halálos ágyamon is pontosan fogok emlékezni a csattanás hangjára, és akkor is pontosan fogom tudni, hogy mekkora fájdalmat okoztam azzal, hogy béna voltam, úgyhogy ez az ítélet nekem örök életemre tart, és nem fogok tudni megszabadulni tőle soha. Nagyon sokáig álmodtam vele, és a mai napig is előfordul, hogy ezzel álmodom

Kitért arra is, hogy nem tartja magát rendőrgyilkosnak, és hosszú ideig volt szüksége pszichológus segítségére is.

Nagyon sokáig jártam pszichológushoz, mert nagyon nehezen tudtam magamban rendbe rakni ezt az egészet. Én nem vagyok rendőrgyilkos, és ezt nem direkt csináltam. Rettenetesen zavar az, hogy egy család miattam egy ilyen méretű tragédiát kellett, hogy átéljen, de már nem tudok vele mit csinálni. Ha tudnám, akkor visszafordítanám nyilvánvalóan, és nagyon szeretném ezt rendbe hozni, de nem tudom

Forrás: Blikk, Tények

Címlapkép: Tv2/Videó

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Előtte egy kis pöcs volt, de mivel pöcs és nem tud szembenézni a múltjával még sunyi kis patkány is lett. Megkészülve televert egy rendőrautót a szembe sávba, ha jól emlékszem...Még arra is emlékszem, hogy a Bárándy György védte, aki finoman szólva ennél jóval nívósabb ügyekkel foglalkozott már régen... :) Szóval akinek elért a keze Bárándyig annak az apukája/anyukája talán a bizonyítékok hitelességével is tudott mit kezdeni..22 év után meg ki emlékszik már erre konkrétan, akkor nem is volt semmi. Taknyos köcsög!
yazo64
Hihető...Ezzel az erővel o1g is elénekelhetné A nem loptam még életemben c, dalocskát...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Yoda69
Azt kihagyta a történetből a kiskocsog, hogy a tragédia után irt egy dalt az özvegynek es az árvának.
Ezzel a dallal futott be be Amerikában es lett dollar milliomos.
Az özvegyet es az árvát azóta sem kárpótolta.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.