Vidnyánszky Attilát 2020. augusztus 1-től a Színház-és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökévé nevezte ki a kormány. Hiába a hallgatók, a tanári kar és a szakma nagyjainak tiltakozása az agresszív térfogalás ellen, az ügyben továbbra sem történik érdemi egyeztetés a felek között. Azonban Vidnyánszky nem ismeretlen terepen manőverezik, tíz évvel ezelőtt kicsiben már végigvitte ugyanezt: 2011-ben Kossuth-díjának köszönhetően a Kaposvári Egyetem címzetes egyetemi tanára lett, majd 2013-2020 között az intézmény művészeti rektorhelyettese és a 2012-ben induló színművész osztály osztályvezető tanára. Ebben a videóban volt kaposvári színművész hallgatókat és tanárokat kérdezünk, hogyan emlékeznek vissza a kinevezés és a változás éveire, a tervekre és ígéretekre, a Vidnyánszky által vezetett kaposvári színészképzés átalakítására.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hoefgen legalább művelt volt és valódi német, nem egy szaros ukrán migráncs! =))
RonaGyuri
Hoefgen legalább művelt volt és valódi német, nem egy szaros ukrán migráncs! =))
Nyírfa
Szóval, így veretnék szét a fővárosi egyetemet is. Ez a 10 év a magyar történelemben a XXI., század elrettentő példája lesz.
Nessy
@RonaGyuri: De rajta kívűl nem talált a kormány itthon "hozzáértő szakembert"! Mert egy igazi szakember, aki ismeri az egyetem működését, az nem rombolna, hanem valóban építene! Ez a hájfej bej csak rombolni tud, ahova beteszi a lábát!
RonaGyuri
Vidnyánszky nem viccel

Somogyország fővárosában a színház egykor jó volt, na de az egyetem???

A hír: „A Nemzeti Színház idei, első nagyszínpadi bemutatója a Rómeó és Júlia lesz, amit Vidnyánszky Attila rendez.”
Lehet az indokokon vitatkozni, de akkor is tény, hogy egy Rómeó és Júlia bemutató sokakt megérint a magyar közgondolkodásban. Az interpretáció talán még a Hamlettével is felérő érdeklődést vált ki.
Azonban ez most – és tegyük hozzá még akkor sem, ha egyértelmű tény a politikai állásfoglalása, nem elsősorban a közéleti szerepléséről, pontosabban randalírozásától szól - igencsak pikásra sikerült: „A Vidnyánszky Attila rendezésében készülő előadás címszerepében a társulathoz idén szerződött Szász Júlia, illetve a korábban már több produkcióban is szereplő Herczegh Péter láthatók.”! =))
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.