Barta Sylvia azt mondja, úgy kerülték a férjét az utcán, mintha leprás lett volna, pedig akkorra már kigyógyult a veszélyes vírusból.

Az időjós minderről kedd reggel a TV2-n futó Mokka című műsorban mesélt – írja a Ripost és a Blikk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Barta Sylvia (@bartasylvia_hivatalos) által megosztott bejegyzés,

Az időjós tavasszal esett át a megbetegedésen, ám szervezetén komoly nyomot hagyott a betegség. A fertőzés az egyik szerettének is kellemetlen pillanatokat okozott.

Tartottam ettől nagyon, mikor először kiléphettem az utcára, de szerencsére nem tapasztaltam ilyesmit, [hogy mindenki ellép tőlem, távolságtartóbbak, mint korábban.] Azonban a férjem, aki szintén fertőzött volt, de tünetmentesen átesett az egészen, negatív teszttel a kezében, végre a hatósági karanténból szabadulva először kiléphetett az utcára, amit nagyon várt. (...) Mégis összeomolva jött haza. Azt mondta, borzalmas volt. Minden ismerős, jó barát átment az utca túloldalára. Nagy ívben kerülték, mint a leprást

– mondta el Barta Sylvia a másorban, aki hozzátette:

a férjét ez szörnyen megviselte lelkileg.

Az időjós a közösségi oldalán is írt a koronavírus miatti kirekesztésről:

Sajnos egyre gyakoribb a koronavírus-fertőzött és azon átesett gyermekek zaklatása, kiközösítése és kirekesztettsége az óvodai, iskolai közösségben... Szülőként arra jutottunk a beszélgetés során, hogy valószínűleg otthon a felnőttektől ered a gyerekekben elültetett kiközösítés, megvetés csírája. Mielőtt bárkit aki Covid-19-el fertőződött megbélyegeznénk, gondoljunk arra, hogy egyrészt nem tehet róla, másrészt egy világjárvány idején ránk is sor kerülhet, mi is elkaphatjuk a fertőzést és abban az esetben nekünk is szembe kell néznünk a megvetéssel, kiközösítéssel járó lelki nehézségekkel. A koronavírus maradványtüneteinek többsége gyógyítható, de a beteg gyermekeket érő lelki traumák nehezen gyógyuló sebek melyek befolyásolhatják a további -akár felnőtt életüket is! És akkor innentől kezdve új értelmet nyert az a mondat, hogy: ”Vigyázzunk egymásra!”

Forrás: Blikk, Ripost

Címlapkép: Instagram 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Azt mit vártál hülye tyúk...kellett neked belefolyni ebbe a covid mizériába...kutyát nem érdekelte volna hogy elkaptad...miért tetted közzé...meg persze a szimpátiát az sem növelte hogy nyáron bikinis képet posztoltál magadról egy balatoni vitorlásról...rá pár hétre meg panaszkodsz hogy nem kapsz levegőt..de a következő mondatodban már dicsekszel hogy edzésekre lejársz!!! Gondolod hogy ezek után bárki bármit komolyan vesz,amit ideböfögsz???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.