NA KÉREM EZ TOTÁLISAN MELLÉMENT!!! =)) Eladják istenadta tehetségüket az ördögnek, mikor hagyják és akarják, hogy behálózzák őket. A diktatúra és az értelmiség, sőt a művész viszonyáról kevés időszerűbb műalkotást tudnék mondani a Szembesítésnél. Szabó István eredetileg 2001-ben bemutatott filmjét október 16-án tűzte műsorára az M5…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na kérem ez totálisan mellé ment

Ha nem olvastam volna számos alkalommal a szerzőt azt kellene mondom, hogy műveletlen

Mottó:
Pistiének is van két füle,
de ettől még nem kell, hogy szatyor legyen!!!

Kabai mester „BEKIÁLTÁS: A Vidnyánszkyk és Furtwängler” címmel rittyentett postpt a bloggjában. „Eladják istenadta tehetségüket az ördögnek, mikor hagyják és akarják, hogy behálózzák őket.” – felkiáltással indul neki, amiben még igaza van.
Annak apropójából – mint írja -: „A diktatúra és az értelmiség, sőt a művész viszonyáról kevés időszerűbb műalkotást tudnék mondani a Szembesítésnél. Szabó István eredetileg 2001-ben bemutatott filmjét október 16-án tűzte műsorára az M5 tévécsatorna.”!
Nos ez szintén helytálló, de azzal már gond van, hogy idekeveri Vidnyánszky-t, ami már csak azért is butaság, mert Szabó korábban Oscar-t is nyert műve igencsak releváns, sőt ha lenne olyan, hogy relevánsabb, még az is.
Maradjunk annyiban, hogy Furtwängler-el való hasonlítgatás több szempontból is kimeríti a blaszfémia fogalmát.
A legfontosabb, hogy nagyon nagy különbség van a sunyi megalkuvás és a hatalom kalapácsa között.
Arról nem is téve említést, hogy a „megköti az óhatatlan kompromisszumokat, … vagy hazáját elhagyva, idegenben leplezi le a rendszer szörnyűségeit?” dilemma végképp sántít. Mármint Vidnyánszky esetében – s ez valóban sajnálatosan sokak miatt lehet többes számot alkalmazni – ez úgy hangzik, hogy „hazáját elhagyva, idegenben leplezi, sőt szolgálja a rendszer szörnyűségeit”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.