Sztrókja után négy és fél évvel Kulka János beszélő főszereplőként tért vissza a kamerák elé.

Bár A vizsga címre hallgató 1963-ban játszódó ügynöksztori szövevényes és komor, Kulka a szünetekben sokat mosolyog és kedvesen társalog.

„János ugyanaz az ember, aki volt. A szelleme, a humora, minden ott van, csak bizonyos szavak nem úgy jönnek ki, ahogy szeretné, de ez a filmen nem fog látszani” – nyilatkozta a Blikknek Köbli Norbert, A játszma forgatókönyvírója, aki úgy írta meg a történetet, hogy a színész karaktere a nyugalmazott ÁVÓ-alezredes is sztrókot szenvedett. Úgy rakták össze a párbeszédeket, hogy Kulka magáénak érezhesse minden szavát.

Nagy visszatérésre készül Kulka János: ebben a filmben láthatjuk

A színész kollégái is mind nagyon örülnek, hogy újra forgatni láthatják Kulkát.

„Példaértékűnek tartom, hogy Jani vállalta a sztrók utáni visszatérés kockázatát. Nagyon figyelünk és vigyázunk rá. Tisztelem, hogy megtört helyzetben is vállalja magát. Lenyűgözött, amikor az egyik párbeszédünk közben rákérdezett, mit jelent az a szó, hogy „majd”, és amikor elmondtam neki, ugyanúgy folytatta, mintha mi sem történt volna. Nem az érdekli, mit veszített, hanem az, hogy mit nyerhet. Sokat tanulok tőle türelemről és alázatról” – vallotta be Nagy Zsolt.

Hámori Gabriella pedig úgy fogalmazott: „Soha nem mondtam le arról, hogy újra együtt fogok játszani Jánossal. Amikor megtudtam, hogy ez valóra válik, olyan érzés fogott el, mintha a szemem láttára nyert volna olimpiát. Látni rajta, sok energia és akarat kellett ahhoz, hogy idáig eljusson, és ez nekünk is kedvet ad a munkához. Nekem ő az, aki mindig volt, a fantasztikus humorával, emberségével.”

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
És a "gonosz jobboldali reakció szervezi" az ügynökhálózatot? Ma ezt efftársilag már így "intonálják"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.