A vírusjárvány ellenére zökkenőmentesen zajlik Deák Kristóf Oscar-díjas rendező Az unoka című első mozifilmjének forgatása, amely november végén fejeződik be. A film várhatóan jövő ősszel kerül a mozikba.

Személyes történetet dolgoz fel az Oscar díjas magyar rendező  "unokázós" csalókról szóló filmje

A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse Rudi, a szelíd, illedelmes irodista fiú, aki miután imádott nagypapája egy lelketlen telefonos csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Személyes történetet dolgoz fel az Oscar-díjas Mindenki, és a Magyar Filmdíj-nyertes Foglyok című alkotások rendezője első mozifilmjében, amelynek forgatókönyvét is ő írta. A családban történt, hogy a nagyszülők "unokázós" csalók áldozatává váltak, a rendező ebből kiindulva találta ki a történetet.

"Én magam és a főszereplő is szelíd természetűek vagyunk"

- hangsúlyozta Deák Kristóf az MTI-nek, hozzátéve: számára ebben a történetben az az érdekes, mit csinál egy alapvetően szelíd ember, ha hirtelen elkezdi azt érezni, hogy megtalálná és csúnyán elintézné azokat, akik bántották a szeretteit, viszont nem tudja, hogy kezdjen neki, hiszen soha életében nem tett ilyet.

"Ennek a filmnek egy, a családommal történt eset az alapja, de szinte mindegyik eddigi filmem a valóságban megtörtént eseményen alapul és mindig kapcsolódtak valamilyen olyan valós érzelemhez, amit egyszer valahol megéltem vagy átéltem" – magyarázta.

A nagypapát alakító Jordán Tamást castingon választották ki a szerepre. A színész az MTI-nek azt mondta, nagyon boldog volt, hogy eljátszhatja azt a kedves, játékos, bohókás és szeretetre méltó embert, aki még senior táncórákra is jár.

"Olyan karaktert játszom, mint amilyen Kristóf nagyapja volt, de számomra is nagyon ismerős ez a helyzet, hiszen a filmbeli nagypapa és unokája ugyanolyan viszonyban vannak egymással, mint amilyenben én voltam annak idején a nagyapámmal: nekem is gyerekkoromban az anyai nagyapám a legjobb barátom volt" – hangsúlyozta a színész.

Az unoka című mozifilm forgatása 40 napot vesz igénybe, producere Zákonyi S. Tamás, aki a BÚÉK! és a Szabadság, szerelem című filmeket is jegyzi. A producer azt mondta, hogy 32 karakter jelenik meg a történetben, huszonöt helyszínen forgatnak, amely bonyolult szervezést igényel, a járványhelyzet pedig lassítja a folyamatokat, de eddig minden zökkentőmentesen zajlik. A producer szerint a film a harminc év körüli Rudi igazságkereséséről szól. Műfajában keveredik a krimi a drámával, olykor thrillerelemekkel és több komikus helyzettel, hiszen a csetlő-botló fiú egy átlagember, nem pedig hős – magyarázta.

A film főszerepét Blahó Gergely alakítja, aki először lesz látható mozifilmben, mellette Jászberényi Gábor, Pogány Judit, Bárdos Judit és Döbrösi Laura, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Szalai Kriszta, Hűvösvölgyi Ildikó, Keszég László, valamint Voith Ágnes szerepel. A film operatőre Maly Róbert, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Sinkovics Judit, a vágó Csillag Mano, a hangmérnök Péterffy Máté, a zeneszerző Balázs Ádám.

Az unoka gyártását a Nemzeti Filmintézet 721,9 millió forinttal támogatta.

(MTI)

(Fotó: Facebook/Deák Kristóf)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
No..ha ez a film kijön..és a valós cigóhelyzetet mutatja be, lesz sírás-rívás ,ajvékolás a jogvédőknél!!!
jancsipapa
@Pálinkás Pál: Várd ki a végét. Az unokázós csaló magyar lesz ,a becsapott meg cigány...
legott
orbán egy unokázós csaló.
Az unokái révén próbálja elhitetni az emberekkel, hogy ő is ember.
De ez csalás!
Mert egy ember nem tesz olyanokat, mint orbán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.