Kinevezhető-e a Sorstalanság szerzője a Nyirő Józsefet, Tormay Cécile-t, Wass Albertet ajnározó, habzó szájjal sorosozó magyar jobboldal hősévé? A feloldhatatlannak látszó ellentmondás másfél évszázados hagyományt követ. A mindenkori hatalom viszonyát a zsidósághoz, illetve az antiszemitizmushoz gyakran alakította a napi érdekek, sanda hátsó szándék – a kiegyezés óta.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a cikk egész jó lenne, egy a derék Gazsitól származó legnagyobb baromság nélkül: "Orbán Viktor nem antiszemita"!
RonaGyuri
Egy retardált dagadt disznó és az ő antiszemitizmusa

Szerecsen-mosdatás egy közelmúltbéli Szerencsi mocskolás árnyékában

Mottó:
Egy a létezőben ismert közvélekedés szerint:
Az az antiszemita, aki a kelleténél is jobban
útálja a zsidókat!

Nem nagyon lehet kétségünk afelől, hogy a Kertész Imre Intézet budapesti székházának avatóünnepségén már a szereplése is a szerencsi időközi választás előtti napon üzenetértéke van. Ahogy annak is, hogy hogyan fordította ki Kertész gondolatát.
Nos az esemény apropójából a derék Népszava – bár maga is vallja, hogy „Elvek híján aktuális nézeteit pillanatnyi politikai előnyök reményében váltogatja, mint más a zokniját” – arról elmélkedik, hogy „Kinevezhető-e a Sorstalanság szerzője a Nyirő Józsefet, Tormay Cécile-t, Wass Albertet ajnározó, habzó szájjal sorosozó magyar jobboldal hősévé?”=))
Ennek kapcsán azt a TGM-től származó baromságot szajkózza, hogy „Orbán Viktor nem antiszemita”!
Hosszasan értelmezi a kiegyezéstől, a magyar zsidóság aranykorának tekintett időszak óta az ország aktuális vezetéseinek ambivalens viselkedését. Nos meg kell mondjam, hogy - szemben Orbánnal, aki egy műveletlen paraszt-suttyó – ezek intelligens, művelt úriemberek (legalább is tudtak úgy viselkedni) voltak.
Fontos megjegyezni, hogy Orbán lehet nem tudatosan, de zsigeri antiszemita, amit tetéz azzal, hogy polgárgyűlölő. Sok más ocsmányság mellett a paraszt-kádersége azt súgja neki, hogy a szegény burzsoá is burzsoá! =))
Igen innen datálódik – s ezért is külön pikáns a „judapest”-el kapcsolatos megnyilvánulása – a város-gyűlölete, benne kiemeltem a fővárost, mert „az emancipálódó zsidóság egyszerre volt motorja és haszonélvezője a gazdasági fellendülésnek.”!
Ahogy egy barátom fogalmazott: Nem tudatos antiszemita, de tudatosan használja! =))
RonaGyuri
egy újabb bizonyíték arra, hogy Orbán egy buta műveletlen paraszt-suttyó

444.hu/2020/10/26/45-percen-at-vitatkoztak-europa-vezetoi-orbannal-a-gender-szorol

s persze arra is, hogy a cenzor egy büdös-halfarok nyalonc
RonaGyuri
@RonaGyuri: Adott a szarnak egy pofont, de büszke is rá

Ismét egy ékes bizonyíték arra, hogy a dagadék egy búza, műveletlen paraszt-suttyó

Mottó:
Nem lop, csak durván megsérti a 10paranscolat
katolikus értelemzése szerinti VII. előírását!! =))

Orbán újabb hőstettéről szól a fáma. A legutóbbi, október 15-16-án tartott
EU-s csúcstalálkozón Orbánnak köszönhetően majd egy órás vita alakult ki egyetlen kifejezés használatán. Kifogásolta a „gender equality” kifejezést, mert szerinte „Magyarországon mi nem használjuk azt, hogy gender equality”!
Nos hic & nunc kihagyom a körberöhögést, lévén van abban valami feltáró vallomás, hogy hazánkban a nemek közötti egyenlőség tilos fogalom!!! =))
Az igazi poén, hogy azt a megoldást – amit elunván a töketlenkedést Angela Merkel német kancellár javasolt -, hogy csak hivatkozzanak egy egyenlőségről szóló korábbi EU-s dokumentum megfelelő passzusára lelkesen elfogadta. Hogy ott mi szerepel? Naná, hogy a júniusi dokumentumban ott díszeleg a „gender equality” kifejezés!
namihami
Miért ne lehetne? Nem ez lesz az első az Orbán életében, amikor egyik napról a másikra fordul 180fokot.
És a csorda hűségesen megy utána. Azt se veszi észre, hogy 24 órával ezelőtt az Istene még gyökeresen a fordítottját mondta az éppen aktuális direktívának.
Nessy
@RonaGyuri: Nem ártana, ha O.V. tudná kezelni az internetet! Ott a gender fogalmára több ezer találat akad! Igaz, legalább kettőt el kellene olvasni, és a szöveget megérteni! Már megint bolondot csinált magából!
Nessy
Ha O.V. érdekei úgy kívánják, kötelező olvasmány is lehet! Ez már belefér a libárisból - illiberális, ateistából - hű keresztény, oroszokat hazaküldőből - Putyin barátja és hűséges adósa, "átváltozások" listájába!
kereső
Ahogyan orbán pillanatnyi politikai érdeke kivánja.Lehet, hogy holnap már másként lesz. Én csak azon csodálkozom, hogy sok-sok magát nagyra és okosnak tartó fideSS -es még hogy nem szédült bele ezekbe, a percenkénti fordulatokba. Látszik, hogy sokaknál hiányzik az önálló gondolkodás képessége.
Csizmás Kond
...antiszemitizmus...erről a tegnap vitatott cikk jutott az eszembe...Márky Zaj mondása " azok a magyar vállalkozások, amelyek saját ingatlanukra kaptak telephelyfejlesztési uniós forrást, ugyanakkor teljesen szabályosan számoltak el esetleg vitatható hatékonyságú kommunikációs költségeket, nem vádolhatók bűncselekménnyel. "
vagyis azok a habzó szájú ajnározók aki beszéde ugyan vitatható de nem követtek el zsidóellenességet nem nevezhetők antiszemitának.
tudode
Miért ne válhatna Kertész Imre jobboldali hőssé!
.
------ Pert nyert Schmidt Mária intézete Kertész Imre mostohafiával szemben, ők kezelhetik a Nobel-díjas író hagyatékát
168ora.hu/itthon/pert-nyert-schmidt-maria-intezete-kertesz-imre-mostohafiaval-szemben-ok-kezelhetik-a-nobel-dijas-iro-hagyatekat-162429
---------------------------------
.
Mesterien művelik a más izéjével verni a csalánt!
.
Eggyel több skalp!, miközben Kertész Imre az után is reménykedett, hogy élhetőbb lesz az ország, miután kilépett ebből a katyvaszból!
.
Ennyi!
tudode
@tudode: .
Lemaradt a vonatkozó cikk:
.
----- Kertész Imrének megvolt a véleménye a magyar politikáról
index.hu/belfold/2016/03/31/kertesz_imre_es_a_magyar_kozelet_politika/
------------------------------
.
Nem jött össze,adiost intett!
Nessy
@tudode: Lehetett építeni Kertész Imre emlékházat, azt nagy csinnadrattával átadni, meg valami aprópénzt kaszálni az építésén..
namihami
@Horizont: Bocs, de még nem untál rá? Vannak esetek, amikor még az időért is kár. A beleölt energiáról már nem is beszélve.
""Ne állj le a disznóval bírkózni, mert az ólban az van otthon és csak sz@ros leszel.""
namihami
@Horizont: Warum? Zasto? Pácsemú? Why?
tudode
@Nessy: .
Hasonlóan a Puskás Öcsi hagyatékához, eldugva egy piti faluba azt amelynek a Sportmúzeumban lenne a helye sztem!
Nessy
@tudode: O.V. saját tulajdonának tekinti, mint annyi mást is!
tudode
@Nessy: .
Arról nem is szólva, hogy nagy ünnep van nála, mert ma van 10 éve annak, hogy a trottyos gatyás berugta a kocsmaajtó a sarjadzó demokráciára
.
---- Valójában ma 10 éves a NER: „a Főnök” ezen a napon rúgta rá az ajtót a jogállamra
www.valaszonline.hu/2020/10/26/ner-2010-alkotmanybirosag-schiffer-andras/
-------------------------------
.
És még mindig itt rongtja a levegőt!
nezelodo
Atyavilág! Ilyen nagy a baj? A vezérünknek már nem is hazaáruló a jeles író? Ki érti ezt? Bár még mindig jobb, mintha megint ránk sózna az új hazája a kiengesztelődés fejében százmilliárdokért egy halom ócskavas hadianyagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.