Súlyos személyiségzavaráról beszélt az ATV-n Árpa Attila, a Borsnak pedig részletesen ki is fejtette, mi ez a gyógyíthatatlan betegség.

Árpa Attilának orvosi papírja van arról, hogy szociopata
Fotó: TV2

A színész filmjei segítségével diagnosztizálta magát a pszichológiai rendellenességgel.

Foglalkoztam pszichopata, szociopata, borderline és még sok fajta személyiségzavarral a filmjeimben megjelenő karakterek miatt a szo­ciopata típusban abszolút magamra ismertem. Egészen pontosan a nárcisztikus szociopatában. Ezt a felismerésemet pedig azóta orvosi szakvélemény is alátámasztja

- mondta a lapnak Árpa Attila.

Az ilyen személyiségzavarban szenvedők – így én is – igazi lelki manipulátorok, zsarolók, betegesen birtokolni vágyóak, passzív agresszívek. Az empátia és a megbánás mint olyan, nem létező jelenség náluk, maximum színjáték keretében és sokféle érzelem sem tapasztalható a skálájukon

- árulta el sötét titkait a színész-rendező, és úgy véli, mindez gyerekkorára vezethető vissza.

(Bors)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Sőt! Még az SZFE-sek is "elkapták"!
Főlökött
@Szeparepa2: Mielőtt belekezdett volna egy személyeskedésbe, melytől én elzárkózok, tetszik ismerni egyáltalán az életútját ? Nagykövet gyermekeként, benne volt több turpiszságban, érdekes módon lett at RTL- műsorszolgáltató egyik igazgatója. Érdekes egyéniség, érdekes lépésekkel és ténykedéssel. Én nem minősíteném egy : "egy seggfej idióta barom." -nak, mert a RTL megalakulása után többszörösét kereste - kapta, mint Ön. Akkor Ő lenne : "egy seggfej idióta barom." ? Nem hinném.
Ő felette is eljárt az idő és hogy ezen cikknek mi a valóságtartalma, az is kétséges. Lehetséges, hogy tényleg beteg, mivel a Fridi műsorából úgy kijött, mint a szélvész.
Minősíteni bárkit is, pedig naivitás - meggondolatlanság lenne, főleg úgy, hogy a tényeket nem ismerjük :) :) Bocsánat !
Főlökött
@Szeparepa2: Bocsánat, de ez : "Honnan a jó anyádból tudod a jövedelmem mennyi volt 1998-ban te szerencsétlen...? XD" ->egy bunkókat minősítő megjegyzés volt ! Kérem gondolja meg és végig! Már elnézést, de ezt lehetett volna finomabban is fogalmazni ! Anyukámat hagyjuk, amúgy szerencsétlen lennék ? Évi több mint 20 misis feletti fizetéssel ? Ha Ön úgy gondolja, biztos úgy is van...

Én elolvastam annó Árpa könyvét, sok-sok dolgot megértettem az akkori világból és mentalitásból - az akkori celebekről. Annó akkor Fridi olyan árat szabott a műsorainak, hogy nem fért rá a számológép kijelzőjére az összeg -> Árpa könyvében volt és még írt - mesélt sok - sok mindenről, mint pl. Jimmy, a Királyról is, tatyójában a fegyverrel, mellyel előszeretettel szeretett érvényt szerezni elképzeléseinek. Abban az időben elszállt vele a ló Fridivel is, de azóta magához tért és érdekes műsorokat készít.
Ha meg tetszett volna nézni Árpa - Fridi -> összezárva 24 órára típusú műsort, lejöhetett volna válaszom mibenléte. Ott Árpa nagyon sok mindent elmondott, a gyerekkori bandázás - élete -kábítószerezés, hogy jött ki az egészből. Több ízben előállították és jó úton haladt a börtön felé, de magához tért és kijött ebből.
Azért összedobott 1-2 filmet is, mint pl.: az ARGO 1 és 2. stb.

Én ebbe nem vittem politikát, mivel abban az időben megvolt a domináló politika és ha jól emlékszem Árpa sem politizált, egyik párt tagja sem volt. Ő felnőtt egy nagykövettségen, az adott érában és életvitelben. Komcsi lett volna, nem hiszem (!), egy gyerek volt akkor.
Majd felnőtt és azt a stílust és mentalitást vitte magával, amit ott tapasztalt és megtanult. Így lett az RTL-egyik igazgatója is, igen magas fizetéssel. Több évig regnált ott, tehát valamit tudhatott, hogy maradhatott és ténykedhetett.
Na ezt az emberkét minősíteni : "Kezdettől, mióta megjelent a közéletben látja, akinek szeme van, hogy egy seggfej idióta barom... " na az a vicces !
Főlökött
@Szeparepa2: Lehet ezt hinni, csak lehet, hogy nem igaz ! Sőt ! Az már nekem lejött, nem olvasta el a könyvét, mert maflára nem dotálták, nem nyomták a komcsik, sőt senki sem !
Egyszerűen - ami ragadt rá a nagykövetségen ( stílus-mentalitás-határozottság ) - felhúzott egy tisztességes öltönyt és határozottan ténykedve, elhitték róla, mindenki meg volt győződve arról, hogy Ő egy igazgatója az RTL-nek. Itt senki ráhatása - beleszólásan nem volt a dologba.

Tehát amikor minősít valakit, annak utána is kell járni, hogy tényleg az lenne, mielőtt beperelnék. Csak egy jótanács volt, ha lejön lejön, ha nem - nem.
Tetszik tudni jártam jónéhány fősulira - egyetemre, mindenhol azt tanultam a tanáraimtól, hogy a személyeskedés primitív ember-jellemi vonás. Azért nem minősítek senkit, még ha meg is érdemelné. Óckodok - elhatárolódok ezen ténykedéstől, mint belátható, nem véletlenül. Tanárok azért tanárok, hogy értelmet vigyenek a tanulatlan koponyákba, melyet több - kevesebb sikerrel végre is hajtanak :).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.