Oda az Omega jövője.

"A sorsunk megpecsételődött" – drámai bejelentést tett Kóbor János, az Omega frontembere

Kóbor János már nyáron is nagyon féltette az Omega jövőjét, hiszen az ő korukban egy év kényszerpihenő is veszélybe sodorhatja a folytatást. Bár Mecky júliusban még óvatosan fogalmazott, mára biztos abban, hogy a koronavírus végleg tönkretette a legendás zenekar jövőjét.

Forrás: Ripost

Kép: ATV

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Kóbor már önmaga paródiája, méltósággal kéne visszavonulni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Egyszer ez is eljön mások már ebben a korban rég nyugdíjasok.
namihami
Majd megszervez nektek a Vezér egy koncertet az üres házistadionjában és megint lesz lóvé.
Az uralkodók mindig gondoskodtak a házimuzsikusaikról. Az Ákosnak, a Dzsingisznek, a Martongyereknek sincs oka panaszra. Nyugi, kicsit még zajongtok és nektek se lesz.
Nyírfa
Kóbor már önmaga paródiája, méltósággal kéne visszavonulni.
namihami
@Nyírfa: Nagyon szeretem a Rolling Stonest, a Jethro Tullt, Ian Andersont (ugyanaz) és még nagyon sokat.
De, ha pl. meghallgatok egy 2015-ös lemezt ezektől, mindig van egy olyan fílingem, hogy ezeket a dalokat én már vagy 25-30 évvel ezelőtt már hallottam. Természetesen a bécsi McCartney koncert felejthetetlen volt, de azt el kell ismernem, hogy a közönség 500%-kal jobban lendületbe jött a Beatles daloktól, mint a Wingses időben készültektől. Ezokból, én egyáltalán nem bánom, hogy a BEATLES (csupa nagybetűvel) '70-ben feloszlott. Ha a White Albumba valaki jobban belehallgat, már lehet egy olyan érzése, hogy nem egy ZENEKAR, hanem három SZÓLÓS dolgozik együtt. Az pedig a renomé vége. Így viszont ők mindig a Beatles lesznek. Nem Rolling és társaik.
Arról már nem is beszélek, hogy az igazi nagyágyúk zöme már sajnos a mennyországi zenekarban húzza a talpalávalót.
lampa laz
Ez a madárijesztő is már csak a napraforgóföldre való seregély riasztónak.
Nyírfa
@namihami: Hú, de tájékozott vagy! :)
A hatvanas, hetvenes években nem nagyon kísértem figyelemmel a külföldi slágereket, persze, vannak dalok, amelyeket annyiszor játszottak a rádióban, hogy mindenki számára ismertté váltak.
De az Omega az orrom előtt "nőtt fel", volt Omega-pólom és -jelvényem, jártam az E-klubba, kaptam autogramot Elefánttól, szóval, zeneileg eléggé bebástyáztam magam. :) A fiatal Kóbor ráadásul abszolút a zsánerem volt! :)
Viszont, akiért már kislányként is oda voltam, az Édith Piaf, ma is elvarázsol.
silber13
@namihami: Nm három, hanem négy szólós dolozott a Beatlesben, Uyanis ringo is olandolgokat műelt a obokon, amt nagonkeeen tudtak vagyleginkábbsenki.
namihami
@silber13: A Beatles 4 sztárból állt. Azt nem vitatom, hogy a Ringo jó dobos volt. És a Beatlesben teljesedett ki. De azt azért el kell ismerni, hogy mint szerző, nem alkotott azalatt se és utána se világrengető durranásokat. Akadt néhány nagyon erős dala, de se a Lennont, se a McCartneyt, még látótávolba se közelítette meg. Vele komplett a Beatles, de mint dobos, abból sok jobbat ismerhetünk.
Szerintem ő lett az, aki eladható jegyszámú koncerteket volt képes összehozni, de inkább a társasági élet szereplőjeként illetve meghívott vendégzenészként vált tényezővé a Beatles után.
A Harrisonnak még volt egy komoly dobása a Bangla Desh koncerttel, de aztán ő is félig-meddig eltűnt. És a Ringohoz hasonló rendszerességgel lépett fel.
A Lennon meggyilkolása egy ismét felújuló és masszívnak tűnő újabb sztárságnak tűnt. Aztán jött ez a hülye (akit remélem, sose engednek szabadon--ott rohadjon meg, ahol most van) és vége lett.
Maradt a McCartney. Róla pedig lásd a fenti a véleményem...
legott
Amióta Orbán seggéből lógsz ki, azóta nem számítasz, Kóbor János - vagyis qrva sok év óta!
Ami gy ideig jó volt, az hirtelen szarrá vált - mert Orbán seggéből lógsz ki.
Halott a művészeted - te magad ölted meg!

Csak hogy értsd: Hogy ki mennyire tehetséges, az már nem számít azután, ha kiderül valakiről, hogy egy szarember !!!
Dugd fel magadnak a tehetséged, a tudásod, a szorgalmad - SZAREMBER !!!
legott
Egy szerember után csak a szar marad - ez az öröksége egy szarembernek!
namihami
@Nyírfa: 14.57:: Van ""szerelem"", ami sose múlik el!
És ha elkezded egy világvevőrádió gombját tekergetni, szinte kizárt, hogy valahol ne találjál valamelyik ""mamut"" egyik-másik termékére.
És, most a fiatalok fognak megkövezni, de ezeknek a ""fluortomiknak és hasonlóknak"" a hasonló megszólalását kizártnak tartom 20-25 év múlva. Egy Omega, Illés, Metró, Radics Béla, régi Hungária és társaik ma is megszólalnak. Ezeket a mai ""pacsirtákat"" és csak egynyáriaknak hívom.
Nyírfa
@namihami: Sokszor keresgélek a neten olyan zenéket, amiket aztán szívesen hallgatok.
Jó múltkor egy reklám miatt vadásztam egy dalra, tudtam, hogy csak Bee Gees lehet, de melyik. Aztán megtaláltam, könyvjelzőre is tettem, hogy bármikor hallhassam. De így voltam egy-egy Anouk- és Sia-számmal is.
Nem tudom, a többség hogy van vele, de az én ízlésemnek sokkal jobban megfelelt a múlt század zenei világa.
Az E-klubban lassúzni a Gyöngyhajú lányra...örök emlék! :) De nagy kedvenc a Naplemente, a Ballada a fegyverkovács fiáról, a Fekete pillangó, szóval tettek az asztalra.
De ez a múlt, a mai Omega már inkább egy üzleti vállalkozás, ráadásul erősen kiöregedtek, és nem válik az előnyükre a kormányhoz való dörgölőzésük sem.
Pedig lehet idősen is méltóságteljesen zenélni, erre talán a legjobb példa Zorán vagy Charlie, hogy Presserről, akit a legnívósabb zenésznek tartok az itthoniak közül, ne is beszéljek.
csipetke
Szerettem az Omegát,tényleg jók voltak. Időnként nosztalgiából hallgatom.De nem kéne már nyugdíjasnak lenniük,mint a hasonló korú 70 pluszosoknak,és az unokákkal bíbelődni?
silber13
Az Omega sorsa Presser éslux kiválásával pecsételődött meg, csak ti ezt nem akartátok tudomásul venni. Két olan kaliberú zenész elvesztését nem sok banda birja ki, ti sem bírtátok ki.
Eladott Ország
@sgl: A fene tudja már ki kit jelentett...
Egy kis Szécsi Pali: "Két összeillő ember Fénylő tágra nyíló szemmel. Figyeld, elakad egy akasztó …A Kádár diktatúrában ki volt tiltva Miskolcról, akkor az egész ország szerette, és elég volt neki az ország szeretete. Nem vágyott a diktatúra szeretetére. Most már megelégszik a diktatúra szeretetével. És nem vágyik az emberek szeretetére.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/103070489_1633042480192704_1671904395402551221_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=9wm1kGbkg8YAX_LwArW&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e9bd34a76333c9b10d62ae447ee64d11&oe=5FC5C1C2
silber13
@namihami: Igazad van, létezik olyan szerelem, ami sosem múlik el Nekem is van 3 örök szerelmem a könnyű zenében: a Shadows, aztán a Beatles és harmadiknak, a "primus inter pares" jelzővel díszítve az ELP

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.