Elhunyt Zsazsa Tax (polgári nevén Nyíri Dániel), a nyolcvanas-kilencvenes évek transzvesztita szcénájának legendás alakja – adta hírül a Humen Online.

Meghalt Zsazsa Tax

Zsazsa neve nemcsak a korabeli melegbárok közönsége előtt volt ismert, a kilencvenes években rendszeresen szerepelt televíziós műsorokban is. Az 1995 szeptemberében megnyílt Angyal bár saját, exkluzív társulatának tagja volt, később a korszak legismertebb transzvesztita előadóművészeihez hasonlóan rendszeresen fellépett a Belgrád rakparton működő Capellában.

Ő volt az egyik első a magyar transzvesztita előadók közül, akit tévébe hívtak. Kepes András 1997-ben az MTV-n futó Apropó című műsorát teljes egészében Zsazsa Tax portréjának szánta. A hazai médiában nagy lépésnek számított, amikor a rádiókban és a televíziókban önálló műsorokat kaphatott az LMBTQ téma, ahol a közösség tagjai szerkesztették, készítették az adásokat. A sort a Tilos Rádió nyitotta meg, amelyben Zsazsa Tax kapott műsort.

(Humen Online)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Szórakoztató egyéniség volt!!! De mikor is??? Nyugodjon békében!!!
silber13
@Shikari: Ebben a pocsék időben kell valamit firkálni a firkászoknk
Gazella
@silber13: @silber13: Valahonnan rémlik a @silber13: rendes neve...
silber13
@Gazella: Ha a Siler 3 nicnévre gondolsz, nos az illető Bach kortársa, Gottfried Silberma legendás német orgonaépítő volt, innen vettem a nicknevet. Ha máik emberre, Zsazsa Tax-ra gondolsz,róla sajna semmit nem tudok
Gazella
@silber13: Én a Zsazsa Taxre gondoltam :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.