Az állami és önkormányzati fenntartású egészségügyi intézmények közfeladatot látnak el, az ott lévő állapotok közérdeklődésre tartanak számot. Igazat adott az alapvető jogok biztosa a TASZ-nak abban, hogy jogellenes megtiltani a fényképezést a kórházakban. Ezt már egy évvel ezelőtt jelezte a szervezet a kórházigazgatók és az ÁEEK felé, azzal a javaslattal, hogy ha a probléma valóban adatvédelmi indíttatású, és nem az a cél, hogy minél kevesebb fotó készüljön a málló vakolatról és a földön alvó anyákról, akkor a plakátokon a fényképfelvételek készítését ne megtiltsák, hanem tájékoztassák a betegeket és látogatókat, hogy ezt hogyan tudják szabályszerűen, az adatvédelmi szempontokat figyelembe véve megtenni. Készítettek is egy plakátot, ami a hatályos jogszabályoknak megfelelően hívja fel a figyelmet a fényképkészítés szabályaira. Ez szabadon használható, bármelyik kórházban kifüggeszthető.

(Forrás: 444.hu, SystemError által)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: ezt a csalódott pofát ! ...,rendelj magadnak egy meleg legénykét 8 elött és hála a fidesznek,reggelig a tiéd ,mint vállalkozó megengedheted magadnak! :)
Shikari
@csak úgy...: Vinnyogjál csak sanyika! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Vizelet már alattad van! :-)))))))))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
@Shikari: valami okos ha az eszedbe jut,akkor majd jelentkezz !
egyre szarszagúbb az erölködésed..
anyád nem a "durbid" tól esett teherbe? ne erölködj tibcsi mert fölösleges..,téged a fideszesek is kimosolyognak és akkor még marha óvatosan fogalmaztam!
Shikari
@csak úgy...: Vinnyogjál csak sanyika! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Vizelet, széklet már alattad van! :-)))))))))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
@Shikari: valami okos ha az eszedbe jut,akkor majd jelentkezz !
egyre szarszagúbb az erölködésed..
Shikari
@csak úgy...: Szerintem te náci vagy és antiszemita is! Undorító kis köcsög vagy te sanyika!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.