Hogyan gondolhatták, hogy titokban lehet tartani?

Már nem titok, hogy hol áll a monolit, amiről senki nem tudja, hogy micsoda

Amikor a utah-i hatóságok hétfőn beszámoltak felfedezésükről, egy, a kősivatagban a földből kiálló, hasáb formájú fém monolitról, direkt nem árulták el, hogy pontosan hol találták – írja a 444.hu.

Remélték, hogy ennyi elég is lesz ahhoz, hogy visszatartsa az embereket a veszélyes kalandtól, a monolit felkutatásától.

Egy Tim Slane nevű Reddit-felhasználó azonban elég gyorsan azonosította a monolit helyét.  Kis kutatás után A Google Earth adatbázisából aztán sikerült is beazonosítania a helyszínt, ahol 2015-ben még semmi se állt, a 2016-ban készült felvételen viszont már kivehető volt a fémhasáb árnyéka. Az aktuális felvételen is jól látható:

Már nem titok, hogy hol áll a monolit, amiről senki nem tudja, hogy micsoda

Hogy mi ez a monolit valójában? Az egyik megfejtési javaslat szerint konceptuális művészeti alkotásról lehet szó, ami talán a hasonló jellegű szobrokat alkotó John McCracken műve lehet. David Zwirner, McCracken galériásának egy elejtett nyilatkozata is erre utalt, de azt később visszavonták.

A McCracken hagyatékát kezelő galéria most azt állítja, hogy az amúgy 2011 óta halott, vagyis a monolit megjelenése előtt öt évvel elhunyt művész egy tisztelője állíthatta a monolitot.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Utahi Közbiztonsági Hivatal

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.