Erről beszélt Presser.

Őszintén vallott Presser Gábor – Az Omega elhunyt tagjairól is kendőzetlenül beszélt

A zenész, a most megjelenő Presser könyve című kötete kapcsán adott interjút a Vasárnapi Blikknek. Beszélt a kommunista rock and rollról, a rendszer pofonjairól és persze a játszótársakról is.

Kaptam többször is, például 1974-ben az LGT-turné vége felé Los Angelesben megkínáltak egy nagy filmzenei munkaszerződéssel, de nem írtam alá. Olyan nagyon nem is érdekelt, de a törvények szerint nem is tehettem volna, hiszen külföldi szerződést először itthon kellett a hivataloknak ellenőrizni, netán engedélyezni. Ne felejtsük el, az egy egészen másik korszak volt!

- mondta el.

A nemrég meghalt Benkő Lászlóról és Mihály Tamásról ezt mondta:

Állandóan csak a hiányukra gondolok. Most nem tudok mással foglalkozni. Tudom, holnap is nap lesz, és van dolgom, de mégiscsak a Misi jár a fejemben és Laci, ez nagyon nehéz. Ezt nem lehet megtanulni, pedig ez sajnos a mi életünkben egyre sűrűbben történik majd meg.

Forrás: Blikk

Kép:

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@karma1: "jol promotalta a sajat uj konyvet." Biztos ez? Nem lehet, hogy csak az ócska firkászok szokásos hatás(lájk)vadászatáról van szó? Eddig azt tapasztaltuk, hogy Pressenek van ízlése, nem is akármilyen.
karma1
@terlasz: Nem tudom, Mar semmiben sem vagyok biztos. A magyarorszagi ujsagiras szabalyai mar minden kritikai hatart alulmultak - annakidejen ket nagyon fontos dolog volt szem elott tartva: mindenaron megvedeni a hir bekuldojenek a szemelyet, es fair-ul tajekoztatni az esemenyekrol - a masik dolog pedig az volt, hogy egy elkeszult cikket MINDIG megmutattak a cikk alanyanak, vagyis itt Presser Picinek - ha tehat eltek ezzel a szaballyal, akkor Pici bizony benne hagyta (vagy maga kerte? Ez mar sohasem fog kiderulni!) ezt az uj konyv promociot, a firkasz pedig eleg sok szoval emliti a konyvet, nem is csak erintoleg. Ha meg nem kuldte vissza a cikket az interjualanyanak, akkor meg mindenkeppen etika-ellenesen jart el.
Nem tudom. De PP-t nagyon szeretem, O valoban egy zenei orias, es nemcsak a sulya miatt...:)
karma1
@terlasz: Most olvasom, hogy tuti, hogy mindketten promotaljak a konyvet, miutan annak megjelenese volt a riport apropoja, es nem a 3 zenesz egy heten beluli halala.
Akkor ez sajnos mind Pici akarata szerint jelent meg!
Csizmás Kond
@terlasz: ...akinél nem történik meg az meghalt...mert a cikkben úgy írja mintha ő mindenkit túlélne...
vitamin51
@karma1: Ez most komoly? Miért kellene népszerűsíteni a könyvét, miért olyan hihetetlen, hogy nehezen viseli korabeli barátai halálát? Hogy lehet ezeknek a kiragadott cikkeknek, mondatoknak alapján véleményt formálni, és haszonlesést feltételezni? A "sajnos a mi életünkben egyre sűrűbben történik majd meg" megjegyzésbe saját magát is beleérti, hisz tudja jól, hogy bármelyik pillanatban rá kerülhet sor.
karma1
@vitamin51: Gondold vegig, hogy mit irsz - es hogy en mit irtam. Mig Havas konyve dokumentum konyv, OBJEKTIV, addig Presser Pici SAJATMAGAROL irt, SUBJEKTIVE.
Probald meg ertelmezni a ketto kozott a kulonbseget - eleg vilagosan leirtam a dolgokat.
Pici sajatmagarol persze, hogy egy olyan konyvet fog irni, ami KIZAROLAG az o, sajat velemenyere van alapozva, mig Havas tenyeket, adatokat gyujtott, es a kesz anyagot megmutatta azoknak, akikrol szo van a konyvben.
Ha en irnek magamrol, en is kizarolag a sikereimrol irnek, es ha volt egy olyan szuper tarsam, mint Benko Laci, akkor magamat helyeznem elonybe, hiszen ROLAM szol az en altalam irt konyv.
Mi nem vilagos ebben?
Azzal egyutt, hogy a Havast en sem csipem, mint oriasi egoju, pokhendi embert. De mint irot, riportert nem erheti vad - o az ujsagirast tanitja is a szegedi egyetemen. (Ha meg tanitja, de mar lehet, hogy nyugdijba ment)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.