Méhnyakrák miatt kellett kés alá feküdnie.

Nemrégiben műtötték Nádai Anikó műsorvezetőt, akinél korábban súlyos betegséget diagnosztizáltak, méhnyakrák miatt kellett kés alá feküdnie – olvasható a Blikk cikkében.

Megjött Nádai Anikó szövettanának eredménye

Fotó, címlapkép: Facebook/Nádai Anikó

Anikó nemrég az RTL Klub Reggeli című műsorában mesélte el az eddig történteket:

Ami a legmeglepőbb számomra, hogy minden szinte második nő hasonló helyzetben van, mint én. És ez szerintem borzasztó. És ami a legfontosabb persze, hogy jól vagyok. Ez egy konizációs műtét volt, mindenkinek mondom, hogy ettől nem kell félni. Ez a méhnyakrákkal kapcsolatos dolog, amiről szó van. Persze, rettenetesen megijedtem én is az elején, rettenetesen féltem. Most várjuk majd a szövettannak az eredményét, akkor majd kiderül, mi lesz

- mondta a műsorban.

Arra is kitért, hogy nem volt tünete, beadatta magának a védőoltást, és egy sima rákszűrés után derült ki a dolog. A műsorvezető körülbelül fél éve vesztette el édesanyját, akinek daganata volt, Nádai Anikó szerint ha időben fel lett volna ismerve, akkor még mindig élne az anyja.

Jöhetnek nekem itt az emberek azzal, hogy mennyire fontos az, hogy pozitívan álljunk hozzá, meg minden, hogy fejben dől el, de ez nem igaz. Az én édesanyám volt a legbátrabb, a legegyüttműködőbb, élni akart, nagyon szeretett volna velünk maradni, de hiába, ha az ember nem jár el rákszűrésre. Itt most nem csak arról beszélek, hogy nőgyógyászati szűrésekre, hanem a tüdőrák, tehát tüdőszűrőre, bőrgyógyászatra, prosztatarákszűrésre, rengetegféle – ugye, ez nem rám vonatkozik –, de rengeteg olyan dolog van, hogy ha elmegyünk és időben észlelik, akkor ezek a dolgok megelőzhetők. Bízom abban hogy én tényleg az elején járok, hogy időben el lett kapva, csodálatos az orvosom, úgyhogy most várjuk a szövettan eredményét, de nagyon pozitív vagyok

- idézte a Blikk Nádai Anikót. 

A műsorvezető az Instagramon posztolt arról, hogy megjött a szövettan eredménye:

Megjött a szövettan eredménye. Nagyon boldog vagyok. A műtét sikeres volt! Hálás vagyok mindenkinek, aki gondolt rám és szurkolt értem!

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Quasimudo
Ez annyira magánügy, hogy családon belül sem szoktuk mindenkinek elmondani! Nemhogy egy egész országgal tudatni...
Horizont
Hihetetlen, hogy ezek a celebek mennyire elferdítenek dolgokat.
Nem volt méhnyakrákja csak a gyanú állt fent a rákszűrés után.
Rákra gyanús sejteket találtak, de nem feltétlen jelent rákot.
A szövettan mutatta volna meg, hogyha az. Hál istennek nem.
"Ilyenkor mindenképp szükség van HPV szűrésre is, valamint szövettani mintavételre, a méhnyak kúp alakú kimetszésére (loop konizáció).
Ez egy kisebb nőgyógyászati műtét, „egynapos beavatkozás”, amely a további elemzéshez szükséges, ráadásul, a kóros részt ezzel sokszor teljes mértékben el is lehet távolítani, így az ép, egészséges terület marad meg, további műtéti teendőre nincs szükség."
Nagyon helyesen mindenkit arra biztat, hogy menjenek rákszűrésre. 305 ezer követője.
De nem tájékoztasson félre senkit. Szerintem.
szaboria1
@Horizont: Nálam is az orvosok előbb műtöttek mint, hogy meglett volna szövettan eredménye. Előtte tumormarket tesztet csináltak annak alapján döntöttek a műtétről.
Quasimudo
Ez annyira magánügy, hogy családon belül sem szoktuk mindenkinek elmondani! Nemhogy egy egész országgal tudatni...
pécsi
Primitiv nő, kit érdekel hűvelyfolyása, vagy a széklete minősége? Mi ez a viszketegség, hogy mindent tudjanak róla? Ha esetleg szingli lesz, ki meri a tumoros vulvájába dugni a kukiját? Ébresztő idióta csajok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. January 23., 09:20
Így élte meg a koronavírusos időszakot Isaura!
Itthon - 2021. January 22., 21:56
Halálos baleset történt a 47-es főúton