Különös egy év ez a 2020: még a brit királynő karácsonyi üzenete is hamisítvány lesz a Channel 4-on, a tévécsatorna ugyanis azt tervezi, hogy a karácsonyi üzenetet ezúttal egy deepfake Erzsébet királynővel mondatja el.

Rövidesen egy hamisított II. Erzsébet-interjút hoznak nyilvánosságra: a videón beszélni fog a yorki herceg szexbotrányáról

Az igazi uralkodó eközben a BBC-n és az ITV-n megtartja hagyományos karácsonyi beszédét – írja a Qubit tudományos portál.

A Channel 4 ebben a helyzetben megteheti, hogy olyan dolgokat mondasson el a királynő mozgó képmásával, amiket az igazi magától soha szóba nem hozna nyilvánosan (a Buckingham-palota magát a deepfake tévéüzenetről szóló hírt sem kívánta kommentálni). Így például beszél majd unokája, Harry sussexi herceg és Meghan Markle sussexi hercegnő külföldre költözéséről, valamint fia, András yorki herceg idei döntéséről, miszerint lemond királyi kötelességeiről a hírességeknek fiatal lányokat szállító Jeffrey Epsteinnal ápolt gyanús kapcsolata miatt.

(Qubit)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Neil Hall

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.