A tavaly elhunyt Szőcs Géza költő, író, irodalomtudós és politikus emlékére ad online koncertet február 3-án, szerdán a MÁV Szimfonikus Zenekar Kesselyák Gergely vezényletével.

A zenekar YouTube-csatornáján ingyenesen megtekinthető műsor első részében Mozart két művéből, A varázsfuvolából és Don Giovanniból hallhat népszerű operaáriákat a közönség, a második részben Fekete Gyula Excelsior! című kortárs operájának részlete mellett Alekszej Ribnyikov kortárs orosz zeneszerző szimfóniájának lassú tétele hangzik el. Ezt követően Selmeczi György két operájából, a Szőcs Géza szövegére komponált Szirénből és a Veronból szólalnak meg részletek – olvasható a zenekar közleményében. A 19 órakor kezdődő hangverseny szólistái Kele Brigitta szoprán, Fekete Attila tenor és Kovács István basszus. Az esten Szőcs Géza Hitvallás (2009) című írásából Bogdán Zsolt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze olvas föl szemelvényeket.

A koncert szünetében a közönség az alkalomra készült Meglátni a szirént című kisfilmet láthatja, amelynek rendező-forgatókönyvírója Farkas Wellmann Endre.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@RonaGyuri: Tedd idézőjelek közé és a cikk máris valós képet fog ölteni.
""ingyenes""---na, ugye már szebben fest.
Eladott Ország
Bizonyos Babits Mihály, valóban koszorús költő mondta, és minden előkelő kívülállót játszó értelmiségi megszívlelhetné: Vétkesek közt cinkos aki néma.
TollerBela
Annyira, de annyira egyenes a kapcsolat az elhunyt életművész és a MÁV Filharmonikusok között, hogy a megemlékezés apropóját nem is kellett megszellőztetni, Hiszen, meg közismert, meg a jó édes felmenőiteket ...is ...és ki fizette a révészt ?
Eladott Ország
A sámándobos baromságával egy egész nemzetet hülyének néző Gézuka, aki korábban a hírek szerint Nyírő József hamvait hurcolászta Erdélyben, bemutatta a közpénzmilliárdok innovatív elköltésének iskolapéldáját. Ám a legszebb mégiscsak az volt a történetben, hogy a sajtó jogos felvetéseire, hogy mégis mire tapsolt el raklapnyi pénzeket, nyomdafestéket nem tűrő módon ugatta le az újságírókat. Mert Gézuka ugyanúgy a törvényi kötelezettségek fölött áll, mint példaképe. Mindez nem csak azért érdekes, mert egy szereptévesztésben élő, magától elszállt, dilettáns gazember rendelkezik közpénzek milliárdjai és a magyar kultúra felett, aki ráadásul megsértődik, ha felelősségre vonják. Hanem mert az ilyen jellemtelen, szolgalelkű, L. Simon László-féle opportunistákat jobbról előző Szőcs Gézák alakítják Magyarország imázsát Európában, a világban. Akik ugyanúgy képtelenek késsel-villával enni, ugyanúgy hörögnek-rögöfnek az asztal mellett, mint a fényestekintetű vezérük, és ugyanúgy alárendelték az általuk irányított szakterületeket a geciségnek, a tekintélyelvű, feltétel nélküli rezsimszolgálatnak.
index.hu/belfold/2015/08/24/milano_szerzodesek_szocs_geza/
index.hu/belfold/2015/10/28/expo_milano_vilagkiallitas_korrupcio_szocs_geza_samandob_fidesz/
Eladott Ország
@RonaGyuri: ma, 14:20 ♦ Ezt is mi fizetjük de ez csak aprópénz a milánói világkiállítás megszervezése kapcsán, amely minden idők egyik legdrágább magyar kulturális programja volt úgy, hogy a befektetett 5,2 milliárd forint egy jelentős részét sehol nem látható programokra költötték el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.