A Demokratikus Koalíció a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány újabb tao-számláihoz jutott hozzá – jelentették be a párt politikusai.

65 kiló fornettit, 240 kilogramm harcsát, 6 kilogramm libamájat és 6500 darab zsemlét vásárolt a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány

Fotó: Pixabay

Ráczné Földi Judit, a párt elnökségi tagja egy keddi, online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy 2012 februárja és júniusa között "a Mészáros Lőrinc közeli fociakadémián" 65 kiló fornettit, 240 kilogramm harcsát, 6 kilogramm libamájat és 6500 darab zsemlét vásároltak. Hozzátette, 800 ezer forintot költöttek túróra, 300 ezret tésztára, 2,2 millió forintot pedig süteményre.

Varju László, a DK alelnöke arról beszélt, hogy 2014 júniusa, júliusa és augusztusa során az alapítvány 196 ezer forintot költött süteményre, 230 ezer forintot csokoládéra, 351 ezer forintot pedig éttermi számlákra.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Namely: TAO, mint társasági adó, azaz nem a költségvetésbe folyik be, hanem célzottan, például -mint jelen esetben- focira. Érted, te ... khm .., ennyivel kevesebb a költségvetés bevétele.
"A támogatási forma lényege, hogy a társasági adó fizetésére kötelezett vállalatok adójuk jelentős részét felajánlhatják, és a fent listázott kiemelt célokra fordíthatják, tehát az öt látványsportra: a labdarúgásra, a kosárlabdára, a kézilabdára, a vízilabdára és a jégkorongra, előadó-művészeti tevékenységekre, filmalkotásra. Az így befolyt pénzek egyebek között utánpótlás-nevelésre és infrastruktúra-fejlesztésre, szellemi alkotások létrehozására fordíthatóak."
Ezen formán nem a kormány önti a pénzt a kútba, hanem a választói akarat érvényesül. Mármint ez a rizsa, de remélem, ennek is meglesz a böjtje.
Meséld már el, a libamáj meg a harcsa melyik skatulyába illik? Utánpótlás-nevelés?
Meg még azt is megemlíthetnéd, helyesnek és jónak találod-e ezt a gyakorlatot, amikor (populista leszek) tavaly év végéig 54 ember hűlt ki végzetesen, jellemzően kis, elzárt településeken? És igen, gúnyolódásod ellenére a DK nagyon helyesen teszi, hogy felhívja a figyelmet az ilyen és ehhez hasonló anomáliákra, ha már a kormánypárt sok minden mással van elfoglalva. Például tengerpartot a magyarnak, nem számít, mennyiért, libamájat az aranylábúaknak, pénz van elég. 60% táppénzt a tanároknak, mert arra meg nincsen pénz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Az a sok mozgás és főleg a sikeres szereplés, amit a pályán produkáltak és produkálnak ezek az aranylábú, igazi ""magyargyerekek"", az meghozza a jó étvágyat.
Ugyebár, emlékezzünk csak, hogy a magyar foci egyszer már ráb@szott arra, hogy tésztával etették a futbalzseniket. És, hát mégis mit egyenek a robotba megfáradt fiúk? Talán rántott levest paprikás krumplit? Az általuk nyújtott remek teljesítmény megkívánja a minőségi élelmezést.
De azért, legalább is a számomra, a 800.000 forintos túró (értsd-lásd-olvasd: TÚRÓ) számla teszi fel a koronát.
szegfue
@Namely: 11:06 Azt hittem, hogy Te valóban az értelemesebbek között vagy... tévedtem...
Irtad 10:23:..."Ha ezeket a majmokat ez zavarta volna, akkor saját kormányzásuk idején is tettek volna ez ellen." Erre válaszoltam: a Fidesz hozta ezt a törvényt. Majd a viszontválaszodban meg kezdtél "terelni", ujra előhozod Varjut, holott közel sem erről szól a cikk, hanem a TAO pénzek herdálásáról! Ezért "érdekesek" a fornetti vásárlások. Tudod az ördög mindig a részletekben bujik meg. A lényeg itt a TAO pénz, a részletek meg a cikkben szereplő "apróságok".
Végül akármilyen hihetetlen is, van önálló véleményem a "propaganda" nélkül is... ahogy Neked is. Ráadásul Te látod a "lényeget"!:)) További kellemes napot!
Giovanni Alba
@kissé felnőttem: Szócsata, figyelemfelkeltési célzattal. Azért a közösségi oldalakon (FB, de ez nem a reklám helye) meg lehet találni a korrekt ellenzéki beszámolókat terveket, javaslatokat, amelyek "természetesen" nem jelennek meg a közszolgálatinak nevezett médiában. Pl. (még mindig nem a reklám helye) Újhelyi európai parlamenti heti hírlevele, Szél Bernadett kérdései a hatalomhoz, link a kérdéshez és a válaszokhoz. Egyelőre nem lehet megnevezni konkrét jelöltet, mert a sakálhorda már nekitámadt a lehetségeseknek is, régi hazugságokat szednek elő, mindegy, hogy ezidáig mennyi helyreigazításra kötelezték őket, a lényeg a sárdobálás. Gusztustalan, de sajnos megszokott dolog, hogy nem saját érdemeik, hanem az ellenzék eltiprása és valótlanságok általi hiteltelenítésével próbálnak győzni.
Segítségnyújtásnak nevezik a hitelmoratóriumot, lazán átlépve, hogy ezzel a bankokat sarcolják. Az állami és önkormányzati tulajdonú helyiségek bérleti díját elengedik, ha ott vendéglátó helyek üzemelnek, ezzel is megkurtítva az önkormányzatok bevételeit, mint az ingyenes parkolással és az iparűzési adó felezésével.
A hasznot az országból kitalicskázó multik (nem én mondom, narancshívők mondják) beruházásait a munkahelyteremtés miatt vissza nem térítendő pénzzel támogatjuk, a honi kkv-at meg kölcsönökkel. Ezt is lehetne hangsúlyozni, ha lenne hol.
Sokat írtam, elkalandoztam. A gyülekezési törvény miatt nincsenek kampánygyűlések, demonstrációk. Szerintem jó ötlet lenne kivetítős, hangszórós kocsikkal járni az országot, a platón a kivetítőn a fiatal viktor harcolna a véleményszabadságért, demokráciáért és mindenféle diktatúra ellen. Valószínűleg a tekes fiúk vennék üldözőbe a közrend és köznyugalom megsértése, valamint felforgatás vádjával. Cserébe meglehetős visszhangja lenne.
Namely
@szegfue: "1:06 Azt hittem, hogy Te valóban az értelemesebbek között vagy... tévedtem..."
Örülök, hogy aki nem ért egyet veled, az már nem is értelmes.

@Giovanni Alba: És persze most sem válaszolsz érdemben.

"Szerintem jó ötlet lenne kivetítős, hangszórós kocsikkal járni az országot, a platón a kivetítőn a fiatal viktor harcolna a véleményszabadságért, demokráciáért és mindenféle diktatúra ellen. "
Azért mögötte mehetne egy másik kocsi is, amin kúrcsány mondja a recesszióban, hogy dübörög a gazdaság, és a híres őszödi beszéde is.
Vagy ahogyan Szél és Hadházy kiosztja Varjut a Parlament folyosóján, hogy hitvány, aljas, alávaló hazugok.
Vagy hogy a jóbik közli, hogy a cigányok kulturálisan bűnözők, és kúrcsánynak börtönben a helye.

:D
szegfue
@Namely: Csak ennyi óóóóó bölcs kádi:)) Egyenesen imádnivaló az erőlködésed... de most már ne strapáld Magad, szépen kérlek.
kissé felnőttem
Alba hitványabb vagy akkor a gazdádnál is??? ILYEN LÉ SZÖVEGGEL?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.