Csak akkor nem lenne kiegyensúlyozott egy műsor a döntés szerint, ha teljesen elhallgatnák, hogy léteznek ellentétes álláspontok is. Hogy ellenzéki politikus megszólaljon, az már nem kötelező. Ha a médiaszolgáltató legalább utalás szintjén bemutatja a releváns, szembenálló véleményeket, akkor a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó törvényi kötelezettségének eleget tesz.- ez áll a Kúria közleményében, amelyben az M1 és ellenzéki képviselők perében hozott döntését magyarázza. A per amiatt indult, mert miután 2018 decemberében ellenzéki képviselők megpróbáltak bejutni az MTVA székházába - ahonnan biztonsági őrökkel dobták ki őket - az M1 a témában csak az MTVA jogászait szólaltatta meg műsorában. Ezzel a pert indító képviselők szerint az állami televízió nem tett eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó törvényi előírásoknak.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@szaboria1: rosszabb, mert kiegyensúlyozottnak nevezte azt, ha én elmondom, hogyan értelmeztem azt amit te mondtál szerintem, majd annyi hazugságot mondhatok rólad, amennyit csak akarok! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nincs itthon elég, még importálunk is belőleük- olyan "igazi, igazibb, legigazibb , valódi magyarokat"!
Peller Anikó
@kereső: halszagú takonycsikarókat, ó mily jó nekünk.
sokanvagyunk
@sgl: A kiegyensúlyozottság jegyében: felváltva.
Nessy
Öregember nászéjszakán a fiatal feleségnek: "azért puha, hogy ne fájjon!"
A Kúria indoklása is hasonló dajkamese.
verőce21
Szegény ellenzékéknek fingjuk sincs arról, mi az, hogy Politika.
A politika ugyanis arra épül, hogy ígérned kell a népnek vmit azért, hogy megválasszon téged...!

És ha elfogadhatóbban csinálod mint az elődöd (tehát ígéreteid legalább részben valóra váltod), akkor nem váltanak le 4 év múlva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.