Gáspár Zsolti szinte mindennap feltűnik a nógrádmegyeri romatelepeken. Hol adományt visz, hol munkaerőt toboroz, ha pedig arra van szükség, segít, hogy ők is tisztán lássanak a koronavírus járvánnyal kapcsolatban írja a Bors.

Gáspár Zsoltit a tévében egy bohókás, harsány showmannek tűnik, aki szereti a luxust és akihez nem érnek el a világ gondjai. Ha viszont nem forognak a kamerák, kiderül, Zsoltinak van egy másik oldala is, Nógrádmegyer szegények lakta részébe ment ahol maszkot osztott, és meggyőzte az ott élőket, hogy regisztráljanak az oltásra.

Én nem csukom be a szemem, ők a barátaim. Kutya kötelességem segíteni nekik! Most maszkokat viszek és elkezdem regisztrálni őket a koronavírus elleni oltásra, mert náluk nincs internet, ráadásul sokakhoz el sem jut igazán, hogy mit kéne tenniük

– mondta Zsolti, miközben az egyik düledező ház előtt ütött tanyát és hangos ordítással jelezte az ott élőknek, hogy jöjjenek, mert mindenkit regisztrálni szeretne az oltásra.

Gáspár Zsolti laptopot vitt a romatelepre, az is kiderült, hogy miért
Fotó:Szabolcs László/Ripost

Első nekifutásra sajnos, csak kevesen éltek a lehetőséggel, de Zsolti azt mondja, nem adja fel.

Mindenkinek létrehozok egy e-mail címet, és minden egyes embert a saját kezemmel regisztrálok. Elmagyarázom nekik, hogy ebből most nem vonhatják ki magukat, hiszen most nincs fontosabb annál, hogy magyar és roma vált vállnak vetve, együtt győzzük le a vírust.

– magyarázta. 

Közben arról is beszélt, hogy kampányával nem szeretne megállni Nógrádmegyer határában.

Szeretném, ha minden városban és faluban lenne legalább egy ember, aki követi a példámat. Kész vagyok elmenni minden roma vezetőhöz, hogy megértessem velük, mennyire fontos, hogy az elszigetelten élő közösségek tagjai is be le legyenek oltva 

– tette hozzá.

Forrás:Bors
Címlapkép:Szabolcs László/Ripost

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.