Egy politikai berendezkedés szubjektív elfogadhatóságát növeli, ha demokráciának nevezik, mert az, ami nem demokrácia, évezredek óta sok-sok ember számára nem elfogadható. De vajon milyen gondolatok kavarognak a fejünkben, amikor kiejtjük azt a szót, hogy demokrácia?

Forrás: qubit.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A nyelvész esete a sarújával

Kálmán László nincs könnyű helyzetben, mert gondolkodó emberként rendre ellentmondásba keveredik a szakmáka értelmetlen ál-liberalizmusával

A „MIT JELENT AZ, HOGY DEMOKRÁCIA?” című elmélkedésével a lehető legingoványosabb terepre lavírozta magát. Magával a demokráciára vonatkozó elmélkedésével nem is foglalkozom, csak rögzítem: a híres görög demokráciákban a mai választópolgárság legfeljebb 20% lenne jogosult!
Azonban a dolgozat az alapvető nyelvi szabadság, ami sokkal inkább szabadosság, sőt a legtöbb esetben taxatív buta tudatlanság. A derék szerző arra vetemedik, hogy emígyen érvel:
„Problémák tömege adódik ebből a felhőtlen világlátásból, kezdve attól, hogy miből lehetne biztosra venni bármilyen „tiszta fogalom” létezését (a matematikát és néhány matematikailag megalapozott tudományos modellt leszámítva), egészen addig, hogy maga az „alapjelentés” szó vajon valami tiszta fogalomra utal-e.”
Igen ez nem más mint annak deklarálása – lásd még az unortodoxia -, hogy nyugodtan vágjuk sutba a tudomány évezredes eredményeit és a műveltség, tudás, hozzáértés rögös és nehéz útjai helyett adjunk helyet az emberek (na jó főleg firkászok és politikusok) szabad idétlenkedéseinek!
Szabad az út a „pesszimális eset” jellegű agyrémek (ha belegondolok, hogy hallottam tanult kollégájától annak fejtegezését, hogy a „legoptimálisabb” nem is annyira szörnyű) előtt is! =))
magyar1
Tapasztalatom szerint a demokrácia azt jelenti, hogy a gazdagok beetetik a nekik vagyonokat összedolgozó "rabszolgákat", hogy ők döntenek és nekik elég egy kis ennivalóra való, hogy az egészségüket nem kímélve életük végéig dolgozzanak nekik.
Bár Bajnait én is dolgoztatnám 100 éves koráig egy futószalagon, vagy eladóként minimálbérért.
csipetke
Demokrácia?De ismerős a szó...:) De miután nálunk csak nyomokban fellelhető,nincs igazi tapasztalatunk benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.