Az utóbbi öt-tíz évben már azon lepődöm meg, ha az egyik héten nem történik velünk valami – nyilatkozta Kóbor János az Indexnek.

Kóbor János szerint bankrablás, hogy egy bank ellopta a Gyöngyhajú lányt

Kóbor János szerint bankrablás, hogy egy bank ellopta a Gyöngyhajú lánytFotó: MTI/Mohai Balázs

Az Omega együttes frontembere az Indextől hallotta először, hogy egy ausztrál reklámfilmben a Gyöngyhajú lány szól aláfestő zenéül.

Ha a kérdéses reklámban az eredeti számot használták fel, tehát nem átdolgozásról van szó, akkor érdemes lépni, hiszen az eredeti felvétel a mai napig a számok legnagyobb értékű utólagos felhasználása

– fejtegeti az Omega énekese.

... egy banknak csak van pénze jogdíjra. Ha nincs, akkor ez bankrablás – a bank rabolta ki az Omegát. Talán nekünk is lesz egy revanslehetőségünk, de azért nem megyünk el hozzájuk bankot rabolni.

- nyilatkozta Kóbor a portálnak.

Az Omega-dalok jogdíjaival kapcsolatban rengeteg tapasztalattal rendelkeznek a nagy múltú együttes muzsikusai. A legnagyobb port kavaró illetéktelen felhasználás az amerikai világsztár Kanye West munkásságához kapcsolódik. A rapper 2013-ban megjelent New Slaves című dalában egy 85 másodperces részletet használt fel a Gyöngyhajú lány eredeti, hatvannyolcas felvételéből. Mooint az interjúból kiderült, a felek megegyeztek, így nem lett per a lopásból.

Forrás: Index

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nahát, megesett ez nálunk is csak sokkal nagyobb léptékben. Tőlünk a saját magunk által kifizetett, és gyakran a két kezünkkel épített gáz és csatornahálózatot lopták el, és most bérleti díjat szednek azért, hogy használhassuk, és pofátlanul még "árengedményt is írnak a számlára, rezsicsökkentésként".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@silber13: Nem kell ahhoz zenetudósnak lenni, hogy ráismerjenek 3-4 taktusból az "eredeti műre".

De mit tudnak csinálni? Nagyon kevés ilyen áthallás miatt nyertek még pert. Azokat a közönség bünteti, mert nem hallgatják, vagy nem veszik a lemezüket.
namihami
@verőce21: 14.14: Egymást ""húzták"" fel. A McCartney inkább a dallamvilágnak, a Lennon a szövegeknek volt a ""felelőse"". Nem véletlen, hogy amíg a McCartney a szétválás után szinte egyáltalán nem nyúlt politikai témához (alig), addig a Lennon sok szerzeménye érintette azt. Igaz, olyan ösztönös, excentrikus zseni képében, de mégis. Sajnos az, hogy mivé forrhatott volna ki, azt 5 golyó örökre lezárta. (erre írtam azt, hogy a gyilkosát a büdös életbe ne engedjék ki és rohadjon meg ott benn)
Volt még egy harmadik (bár közel sem akkora) zseni a társulatban, aki sokkal inkább háttérbe szorult kettőjük mögött. De, el kell ismerni, hogy már a Beatles alatt is volt néhány villanása. A Harrison inkább a feloszlás után lépett jobban színre. De, sajnos, már ő is a fenti bandát erősíti.
A Ringo egy jópofa gyerek, de (legyünk őszinték) inkább vele csak teljes a Beatles. Zeneileg nem is tett hozzá túl sokat a világhoz. Olyan ""társasági ember"". Ha nem lenne dehonesztáló, akkor celebnek is mondanám.
verőce21
Egyébként igaz amit @namihami: ír.
Én a Budapest Sportcsarnokban láttam élőben, 2003. 05. 15-én, a Wings-et, a 36 számból az a 22 volt az igazi, amit a Beatlestől adtak elő...
namihami
@division: 14.28: Too Old to Rock'n'Roll...? Songs From the Wood? Bourée? No Lullaby?
És ne menjünk el szó nélkül a Live- Bursting Out I.-II. mellett se.
Oszt még néhány apróság: Status Quo, ZZ Top és társai?
division
@namihami: Annyira nem az én műfajom egyik sem, a Jethro és a Pink Floyd lemezek közül is csak pár tetszett. Régről nekem az olyanok voltak a nagy kedvenceim, mint a Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, szóval inkább amelyek eleve közelebb álltak a hard rock, metal műfajához. Ja, most például ilyeneket hallgatok többek között:
www.youtube.com/watch?v=mjF1rmSV1dM
verőce21
@namihami: Lennon-McCartney a két géniusz...!

Harrisonnak volt a legtöbb kész dala az együttes felbomlásakor, mert nem engedték Beatles lemezre - bár az utolsó nagylemezeiken már volt több is -, így Harrison tudott a felbomláuk után mindjárt nagylemezt megjelentetni...
Bár jött 71-ben Lennontól is az "Imagine" album...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.